Blokada malinara dok se ne postigne dogovor 1

Malinari prijepoljskog i užičkog kraja blokirali su magistralni put od Prijepolja prema Crnoj Gori nezadovoljni otkupnom cenom maline, a pokušali su da probiju i kordon policije, javlja Srna.

Malinari traže da otkupna cena maline bude od 180 do 200 dinara. Blokada je usledila oko 15.30 časova, nakon što je u Prijepolju održan miran protest, javili su mediji. Oko dve hiljade malinara okupilo se na magistralnom putu Prijepolje – Nova Varoš u mestu Vladičanski dvor i nešto posle 15 sati blokiralo saobraćajnicu koja povezuje centralnu Srbiju s Crnom Gorom.

Nakon što su malinari krenuli putem u koloni, intervenisala je policija i sprečila ih da se dalje kreću. Na mesto protesta došli su i pripadnici Žandarmerije.

Nezadovoljni najavljenom niskom otkupnom cenom maline, malinari iz užičkog i prijepoljskog kraja blokirali su danas od 15.30 sati magistralni put Prijepolje -Bijelo Polje, blokada traje ,a na pregovore sa malinarima krenula je iz Beograda delegacija Ministarstva poljoprivrede.

Kako su najavili ukoliko ne bude postignut dogovor malinari neće prekidati blokadu magistrale.Zatražena je i ostavka ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića i uključenje premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića u rešavanje problema malinara.

Na skupu su  malinari iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Ivanjice, Arilja, Užica, Bajine Bašte i drugih mesta s područja Zapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari