Prvo veliko priznanje: Forbs Srbija jedna od najboljih onlajn stvari u 2023. godini 1Foto: Vojislav Simić

Nepuna tri meseca od pokretanja, Forbes Srbija dobio je prvo veliko priznanje – „Top50 najbolje onlajn stvari za 2023. godinu”, koju dodeljuje redakcija PC Press.

Naš portal pobednik je u kategoriji „Vesti i mediji“.

„Top50 je priznanje koje ima za cilj promociju korisne upotrebe interneta. Internet ima super moć da se svuda pojavi i uđe u svačiji život, a PC press ima malu super moć da jednom godišnje na jednom mestu okupi najbolje stvaraoce internet sadržaja, a to ste vi“, izjavila je direktorka PC Press-a Vesna Čarknajev.

Ona je istakla da je publika ta koja nominuje svoje omiljene internet destinacije, a izbor najboljih je u rukama redakcije i stručnog žirija. Čarknajev je dodala i da su svi oni pomogli u odabiru „50 najboljih na našem internet nebu„.

„Hvala mnogo PC Press-u i onima koji su nas nominovali i izabrali. To što smo prvi među jednakima nam mnogo znači i pokazatelj je da smo doneli stvarno nešto novo, kvalitetno i vredno i to je zaista veliko zadovoljstvo. Hvala i u ime Petrice, Sandre, Jelene, Slađane i Hristine, N1 i Junajted medije“, izjavio je urednik Forbes Srbija Ivan Radak na svečanoj dodeli nagrada u Narodnom muzeju.

Nagrada Top50 kao jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji ove godine je dodeljen 27. put. Kao i prethodnih godina dodeljuje se u nizu različitih kategorija od vesti i medija, e-trgovine, poslovnih i društvenih usluga, preko sporta, turizma i najpopularnijih društvenih mreža pa sve do specijalnih priznanja.

Pobednike je izabrao žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press i stručnog žirija koji su činili Marija Matić, direktorka za strategiju i klijente u Direct Media, Nataša Kažić, CMO Ananas e-commerce, Tanja Vasojević, vlasnik agencije Tada Agency, Dušan Petrović, fotograf i Andrija Jović, jutjuber.

U kategoriji Vesti i mediji, priznanja su dobili i sajtovi vreme.com, cenzolovka.rs, biznis.kurir.rs i bif.rs

U kategoriji e-commerce pobednik je mi-srbija.rs, u kategoriji Poslovni i društveni servisi to je itks.rs, priznanje za Obrazovanje i kulturu dobio je sajt cpn.edu.rs, u kategoriji Dom i porodica decjesrce.rs, a za Sport i turizam putovanjaiturizam.com. Moj SBB pobednik je u kategoriji Mobilne aplikacije, Udruženje računovođa i knjigovođa Srbije URIKS pobedilo je u kategoriji Fejsbuk, Delta Auto u kategoriji LinkedIn, Narodno pozorište u Beogradu u kategoriji Tviter, Mint vidi dalje u kategoriji Instagram, Dokor Cosmic Ray u kategoriji TikTok, dok je pobednik na Jutjubu Muđa.

Priznanja za kreiranje kvalitetnog i odgovornog internet sadržaja dodeljena je jutjub kanalu Dva i po psihijatra, a priznanja nagrada publike pripalo je Fejsbuk stranici Eko Straža.

Na ovogodišnjoj dodeli priznanja PC Press-a goste je pozdravio ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari