Radna grupa za sigurnost snabdevanja energijom o pripremama za zimu i racionalnoj upotrebi energije 1Foto: Beta/Milan Timotić/EV

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je da je na današnjoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i pripremama za zimu razgovarano o aktivnostima najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Tokom sastanka, kako je navedeno, razgovarano je o obezbedjivanju sredstava i energenata za period do kraja marta naredne godine, kao i o merama za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata.

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije“ predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

Predstavnici Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanju i distribuciji u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve u vezi sa zalihama energenata za zimu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih javnih preduzeća vezanih za energetski sektor i Republičkog hidrometeorološkog zavoda i kompanije Srbija kargo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari