Radnici Fijata tvrde da je "čista laž" da su odbili sastanak u Vladi Srbije u 16.30 časova (VIDEO) 1

Zoran Miljković, predsednik Samostalnog sindikata Fijat plastik, kaže za Danas da je čista laž da su radnici Fijata odbili sinoć ponude premijerke Ane Brnabić da dođu danas u 16.30 časova na sastanak u Vladu Srbije.

„To nije bio dogovor“, ističe Miljković.

U Nemanjinoj 11, međutim, tvrde za Danas da je premijerka sinoć oko 20.30 direktno razgovarala sa radnicima oko pola sata i da su je odbili za sastanak danas u 16.30.

„Radnici su danas duplirali zahteve i umesto 1.000 traže 2. 000 evra otpremnine po godini radnog staža“, ističu u Vladi Srbije.

S druge strane, Saša Đorđević iz Samostalnog sindikata Fijata je okupljenima rekao da im je u vladi rečeno da u 16.30 mogu da se pojave predstavnici za pregovore, sa naglaskom da mogu prisustvovati samo oni koji ne budu na protestu.

„Čak i ja, ukoliko budem bio na protestu, ne mogu da dođem u pola pet. Moje mesto je ovde, isključivo među vama, i ne može da bude drugačije“, istakao je Đorđević.

Blokada autoputa u Beogradu kod Sava centra počela je danas nešto posle 13 časova, kada je deo radnika iz fijata blokirao autoput kod Sava centra protestujući sa zahtevom da se ispune njihovi uslovi – pre svega da radnici koji ne žele da rade u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, a i da se za one koji ostanu bez posla postigne dogovor o otpremninama.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, podsetimo, juče tokom dana je rekla da radnici Fijata uvek mogu da dođu u Vladu Srbije kako bi se pregovori nastavili.

„Da budem iskrena, ne znam šta radnici čekaju. Radnici su prekinuli pregovore i rekli da su pregovori u Vladi Srbije završeni. Ja sam rekla da nisu završeni. Mi smo u Vladi, mogu uvek da dođu i da nastavimo pregovore“, poručila je juče premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari