Radnici kompanije Berteks u Kragujevcu najavili blokadu saobraćaja zbog neisplaćenih dugovanja 1Arhiva Foto: Z. Mišić/Danas

Turska kompanija Berteks, koja je sredinom oktobra zatvorila fabriku u Kragujevcu, još nije isplatila dugovanja radnicima kojima je uručila otkaze, a bivša radnica Violeta Stojanović rekla je FoNetu da će, ako im sutra do 15 časova ne budu isplaćena potraživanja koja pojedinačno iznose oko 1.000 evra, blokirati saobraćaj u blizini fabrike.

Duguju nam zarade i doprinose za avgust, septembar i prvu polovinu oktobra, i nadoknadu za neiskorišćene dane godišnjeg odmora. Ukoliko nam ne isplate sva potraživanja, u znak upozorenja blokiraćemo kružni tok u Petrovcu, na magistalnom putu Kragujevac – Mladenovac od 15.30 do 16 časova, rekla je Stojanović.

Ona je ocenila da dosadašnji protesti nisu dali očekivani rezultat, jer je kompanija stalno odlagala isplatu dugova.

Vlasnik kompanije nam je u telefonskom razgovoru obećao da će do 9. decembra ispuniti sve zaostale obaveze prema zaposlenima i nadamo se da će to i učiniti, rekla je Stojanović i dodala da će u suprotnom morati da radikalizuju protest.

Stojanović je podsetila da je turska komapanija na ime subvencija i pomoći u proteklih pet godna dobila od Vlade Srbije 4,2 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari