Radnici pošte u štrajku: Nikakav dogovor nije postignut, obustava rada se nastavlja do ispunjenja zahteva 1foto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Radnici Pošte u obustavi rada saopštili su da nikakav dogovor nije postignut, nakon današnjeg obraćanja v.d. direktora JP Pošta Srbije Zorana Đorđevića, gde je on objavio da će svi zahtevi radnika biti ispunjeni i da očekuje da će obustava rada biti prekinuta odmah danas.

Nikakav dogovor nije postignut, kako su objasnili, iz razloga što im se niko nije ni obratio u vezi njihovih zahteva.

„Post pro preduzeće koje v.d. direktor uporno spominje i forsira je ništa drugo nego zloupotreba novčanih sredstava Pošte. Pošta je osnovala to preduzeće, koje, između ostalog, ima samo jednog zaposlenog i po evidenciji APR milionski priliv sredstava, naših para, koje za naše plate nema“, saopštili su radnici u štrajku.

Oni su objasnili da radnici nisu tražili da rade privatno za „sestrinske firme“, nego da im preduzeće u kojem su zaposleni isplati zaradu dostojnu života, koju i zaslužuju.

Ovi radnici su naglasili da se pojedini direktori po određenim gradovima obraćaju radnicima rečima: „i 50.000 je pristojna plata“, a da je njihova plata u visini tri ili četiri radničke.

„Nakon dve nedelje obustave i nikakve konkretne ponude za rešavanje problema u Pošti Srbije, mi radnici zahtevamo hitnu reakciju Vlade Srbije i smenu v.d. direktora, čiji je mandat, po zakonu o javnim Preduzećima odavno istekao, kao i rešavanje situacije u Pošti u interesu zaposlenih i svih građana Srbije“, naveli su oni.

Radnici u štrajku poručili su da se obustava nastavlja do ispunjenja zahteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari