Zaposleni u užičkom preduzeću „24. septembar“, čiji je vlasnik država, najavili su da će u ponedeljak, 20. januara, stupiti u generalni štrajk koji će, kako je saopštio fabrički Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije, trajati do ispunjenja zahteva.


Zaposleni traže da se vraćanjem u sistem EPS-a reši sadašnji status tog preduzeća u restrukturiranju, da se firmi priključi električna energija koja je isključena 25. decembra prošle godine, kao i da se ona angažuje za potrebe privrednih društava u sastavu EPS na osnovu Zakona o javnim nabavkama. Pored toga, radnici zahtevaju isplatu zaostalih zarada i obezbeđenje obrtnih sredstava za ispunjenje ugovorenih obaveza prema investitorima.

Preduzeće, čiji je vlasnik Vlada Srbije, osnovano je 1948. godine i bavi se izgradnjom elektroenergetskih objekata, remontom i projektovanjem transformatora i elektromotora, a danas je, kako je saopštio taj sindikat – ostalo bez posla, radnici bez plata i perspektive, iako se u okviru EPS najavljuju velika ulaganja.

– Na sve dosadašnje pozive i pisma Vlada je ostala gluva i nema. Predstavnike Vlade još uvek čekamo, ali i naše strpljenje ima granica. Pitamo se do kada će da nas obmanjuju svojim obećanjima – navedeno je u saopštenju fabričkog sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari