Radnik Pošte za N1: Nastavljamo štrajk, zaposleni Pošte će 'ići do kraja' 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Radnik Pošte Srđan Popadić izjavio je danas za N1 da se štrajk zaposlenih u Pošti nastavlja i da će zaposleni „ići do kraja“, bez obzira, što im je po nekim infoirmacijama, dat rok da prekinu protest do 22.00.

„Mi od štrajka nismo odustali. Najnovija informacija je da idemo dalje u obustavu. Dobili smo informaciju da je vlada odlučila da nam da samo 10 odsto plus 10 odsto u januaru, što sledi svim javnim preduzećima u Novoj godini. Odbili smo taj zahtev, a stiglo je i obaveštenje da smo na neki način državni neprijatelji, a mi smo radnici koji se isključivo bave borbom za veće plate“, kazao je Popadić u Dnevniku na N1.

Prema njegovim rečima, poslovodstvo sprema spiskove ko će od radnika sutra ujutru da radi, a ko neće, i preti se raznim vidovima supsenzije i otkazima.

„Čuli smo se sa kolegama iz Novog Sada. Oni nisu pristali na ovo što nam se nudi. Mi se ovde dogovorili da ne pristajemo na ove uslove i idemo do kraja. Sramota je da se vlada ovako ponaša prema zaposlenima u Pošti koji samo obavljaju svoj posao. Ovde nema politike. Isključivo se radi o borbi za prazne stomake. Ukoliko vlada ne može da poveća toliko koliko mi tražimo, to je sramota“, rekao je on.

Radnici Pošte koji su danas protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu rekli su da vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do 22.00 prekinu obustavu rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari