Rakija nas spaja: Festival najbolje srpske rakije u kragujevačkom Exclusive Event Centru 1Foto: Z. S. M.

 

Sutra, u subotu, 2. decembra u Exclusive Event Centru u Kragujevcu održaće se 4. Šumadijski festival rakije pod sloganom – Rakija nas spaja. Organizatori festivala su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija” i Gradska turistička organizacija „Kragujevac” a pokrovitelj Grad Kragujevac.

Među izlagačima su 34 destilerije iz cele Srbije i gosti iz Severne Makedonije, vrhunski proizvođači svih vrsta voćnih rakija, kao predstavnici prateće industrije, proizvodnje buradi i staklene ambalaže i svega onoga što prati proizvodnju i prodaju proizvoda.

Podršku konzumaciji i pravom doživljaju ukusa, već tradicionalno, daje 10 izlagača hrane, delikatesnih proizvoda od mesa, testa i različitih vrsta sireva.

Manifestacija će biti otvorena za poslovne goste od 14 do 16 , a za posetioce od 16 do 22 sata.

Rakija nas spaja: Festival najbolje srpske rakije u kragujevačkom Exclusive Event Centru 2
Foto: Promo

Cena ulaznice je 800 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju.

Osim uživanja u degustaciji premijum proizvoda, posetioci će imati priliku da uživaju u muzičkom programu Irvy benda, dok će edukativnu dimenziju Festivala upotpuniti stručni sadržaji u terminu od 15 do 16 časova.

– Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda. Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda „šumadijska rakijska tura”, koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište, ističu organizatori.

Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na Petom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje je u organizaciji Asocijacije i uz podršku Centra za strna žita i razvoj sela i grada Kragujevca sprovedeno 10. novembra.

Takođe u okviru festivala od 15 sati održaće se panel diskusija na temu značaj kooperacije za razvoj proizvodnje rakije i promocija projekta „Destilati za destilerije”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari