Raspisan konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača

Ostavite komentar


  1. licno sam se uverila kako ova udruzenja stite potrosace i kakva su im zakonska ovlascenja. Savetovali su me da ostecenu robu posaljem na ekspertizu pa da podnesem tuzbu, a radilo se o raspadnutim farmerkama. Da se covek zaprepasti i zapita da li ta uvazena gospoda sto stite potrosace, znaju da jedina retka firma koja radi proveru kvaliteta uvozne robe sa carine treba da potvrdi da je pustila u prodaju los proizvod. A o sudskim troskovima da ne govorim. Bas sam se spremala da posaljem pismo inostranom proizvodjacu i da ga obavestim da proveri sta se prodaje pod njegovom deklaracijom kada je trgovac naprasno uvazio reklamaciju. Nakon svega procitam ovu vest i ne iznenadim se jer ovde je sve kao neka virtuelna stvarnost. Kao imamo udruzenja koja stite potrosae, imamo inspekciju, imamo sve. Na papiru. Ono sto je zaista stvarno u svemu je da se tu lepo udome neke persone po nekom stranackom ili rodbinskom kljucu i zive svoje lepo zlatno doba.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.