Raspisan konkurs za podršku startapima do 20.000 švajcarskih franaka 1foto: Pixabay/StartupStock

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) raspisao je treći po redu poziv za „Raising Starts“, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji.

Ovaj program obezbeđuje startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja inovativnih proizvoda i usluga stručnu, mentorsku i finansijsku podršku do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno i bez davanja udela u startapu, za ubrzan razvoj i globalni rast.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš ) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak).

Na javni poziv mogu se javiti startap timovi od najmanje dva člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja javnog poziva. Prijave su otvorene do 28. decembra u podne na internet strani programa.

Događaju povodom objavljivanja novog javnog poziva za program Raising Starts u Naučno-tehnološkom parku Beograd, prisustvovala je i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović.

– Ovde se danas dešava sjajna stvar za našu zemlju, jer samo kroz transfer znanja, tehnologije i razvoj inovacija možemo da utičemo na tehnološki razvoj čitavog društva.
U tome je bitna uloga startapa, koji izazove sa kojima se suočavamo u svim oblastima svojim inovativnim pristupom i preduzetničkim duhom pretvaraju u konkretne proizvode i procese. Za ovo je potrebna velika hrabrost, i svesni smo da je taj proces dugotrajan, naporan i rizičan, zbog čega je važna uloga naučno-tehnoloških parkova koji su prvo mesto podrške i ovaj pre-seed akcelerator je još jedna prilika da se pomogne startapima“, istakla je ministarka Begović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari