Raspisan međunarodni konkurs za rekonstrukciju zgrade "Ložionice" 1Građevinsci među najtaženijim zanimanjima, Foto: Miroslav Dragojević (Arhiva)

Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i nacionalna platforma Srbija stvara raspisali su međunarodni urbanističko-arhitektonski konkurs za rekonstrukciju nekadašnje zgrade „Ložionice“ i adaptaciju u Kreativno inovativni multifunkcionalni centar „Ložionica“, saopšteno je danas.

Konkursom su obuhvaćeni nekadašnja zgrada “Ložionice”, koja je pripadala Glavnoj železničkoj stanici, okretnica i Vodotoranj.

Kompleks pripada celini „Stari Beograd“ u okviru koje se nalaze i drugi spomenici kulture – Zgrada Državne štamparije, Parni mlin i Beogradski sajam.

U okviru kompleksa planira se izgradnja većeg prostora za IT zajednicu, održavanje događaja i programa, manjih prostora za radionice, istraživački rad kreativaca i inovatora, i adaptabilan prostor za izvođačke i primenjene umetnosti.

Više detalja o konkursnom zadatku, načinu učešća i predaji konkursnih radova i propozicijama konkursa može se naći na adresi konkurs-lozionica.rs.

Krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 29. oktobar do 23.59.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari