Raspisan tender za projektovanje rekonstrukcije centralne pešačke zone u Subotici 1Subotički Korzo, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica raspisalo je javnu nabavku za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju pešačke zone u centru grada.

Kako piše eKapija, prema specifikaciji posla uređenjem će biti obuhvaćeni delovi gradskog jezgra Subotice, koje čine delovi Trga slobode, Trga republike i Trga cara Jovana Nenada, kao i ulice Korzo, Matije Korvina i Ive Vojnovića.

Predmet rekonstrukcije je preuređenje javnog prostora dela centra grada, a u cilju estetskog usaglašavanja sa novom zgradom Narodnog pozorišta i parternim uređenjem nove fontane u neposrednom okruženju.

Primarni plan je uređenje trga kao jedinstvene urbane celine, oblikovanjem novog popločanja u vidu “urbanog vrtloga” na Trgu slobode (koncentrični krugovi oko centralne tačke), po ugledu na prvonagrađeno konkursno rešenje.

Postojeće zelene površine u vidu uređenih parkova će se zadržati u okviru postojećih gabarita, a zadržaće se i postojeća Plava fontana, kao i većina urbanog mobilijara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari