Rast prihoda Nelt grupe 14 odsto 1Foto: Branimir Milovanović/PROMO

U ovoj godini Nelt grupa će ostvariti 1,15 milijardi dolara prometa što je za 14 odsto više nego prošle godine, rečeno je danas na predstavljanju godišnjih rezultata ove kompanije koja se bavi distribucijom, logistikom i prehrambenom proizvodnjom.

Prema rečima Miloša Jelića, generalnog direktora kompanije ovo je bila dobra godina i pored uticaja inflacije na rast troškova, a pre svega energije i sirovina.
On je istakao investicije od 35 miliona evra od čega 15 miliona na teritoriji Zapadnog Balkana i 20 miliona evra u Africi, kao i kupovinu udela u fabrici čipsa u Čačku.

“Početak distribucije Chipite na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine, Mondeleza u Mozambiku, Colgate u Zambiji i investicija u kompaniju Chips Way iz Čačka, obeležile su godinu za nama. Na energetske i druge globalne i lokalne izazove, odgovorili smo instalacijom hiljada kvadratnih metara solarnih panela, optimizacijom poslovanja i povećanjem efikasnosti cele organizacije” izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelta.

Ova kompanija ostvarila je 50 miliona evra prometa u Africi, a završena je i fabrika slatkiša u Angoli u koju je uloženo 20 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari