Raste broj turista, najviše iz Kine

Ostavite komentar


  1. Istina je da je kineskih turista sve više i više. I sama sam se u to uverila pre nekoliko dana u Bajinoj Bašti i na Mokroj Gori. Međutim, to baš i nije dobra vest. Sve lokalitete posećuju u velikim grupama (npr. vidikovac sa kojeg se vidi Kućica na Drini, ili voz Nostalgija), opsednuti su selfiranjem (slikaju se, a onda proveravaju kako su ispali, pa se opet slikaju i tako non-stop), bahati su, bezobzirni, guraju se…, te kvare uživanje ostalim turistima i onemogućavaju ostale turiste da na miru vide i ovekoveče lokalitete koje su došli da obiđu. Uz to retko gde potroše i jedan jedini dinar na smeštaj ili hranu. Plate samo prevoz kombijima ili mini busevima i ulaznice tamo gde baš moraju da ih plate i to je to. Više štete od njih nego koristi, odgovorno tvrdim.

  2. Znam da ih naša vlast diže u nebesa, ali verujte da oni uopšte nisu fini i slatki, ni kao turisti, ni kao doseljenici. Ko god je imao prilike da poseti kineski tržni centar u bloku 70 na Novom Beogradu, ili da se susreće sa grupama njihovih turista, zna o čemu govorim. Sebičnjaci koji samo gledaju sebe, koje ne zanima da li svojim ponašanjem ugrožavaju druge, koji vam ne bi podarili osmeh ili rekli „hvala“ da im ne znam šta učinite, a koji su povrh svega najveće moguće škrtice. Slaba vajda od takvih. Što se mene tiče neka nas slobodno zaobiđu.

  3. Uskoro počinje postavljanje novogodišnje rasvete, pa kad bugari navale u Beograd, biće ih više nego kineza u Pekingu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Peta regionalna konferencija “Rizici novog doba: nova era održivosti” 10

Peta regionalna konferencija “Rizici novog doba: nova era održivosti”

Peta regionalna konferencija o rizicima novog doba pod nazivom “Rizici novog doba, nova era održivosti” održaće se šestog juna, a učesnici će pokušati da daju odgovore na to kako će se na poslovanje odraziti ubrzane promene – od razvoja veštačke inteligencije i rizika koje donosi, preko sve većih sajber rizika uslovljenih razvojem novih tehnologija, do klimatskih promena koje remete poslovanje od lanca snabdevanja do ugrožavanja proizvodnje i objekata.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.