Razrešen predstavnik Fonda za razvoj u Skupštini Zastava oružje AD 1Foto: Z. S. M.

 

Prema potvrđenim informacijama, Fond za razvoj je razrešio predstavnika u Skupštini Društva Zastava oružje AD Milana Ljušića, koji je do sada predsedavao Skupštinom predstavljajući Fond za razvoj koji ima najveći broj glasova običnih akcija, kažu iz Sindikalne organizacije ove fabrike.

Oni podsećaju da je Zastava oružje AD akcionarsko društvo zatvorenog tipa čiju vlasničku strukturu čine Fond za razvoj sa 37,4 posto vlasničkog udela, Republika Srbija 36,1 posto, društveni kapital 24,5 posto, Grad Kragujevac 0,5 posto i Jugobanka 1,2 posto.

– U ponedeljak 15. maja je trebalo da se održi sednica Skupštine, ali je odložena na zahtev predstavnika Ministarstva odbrane koji zastupa udeo Republike Srbije, pa s obzirom na novonastale okolnosti smatramo da je ovo uvod u novu krizu jer na vrlo važnoj vanrednoj sednici Skupštine koju je inicirao zastupnik društvenog kapitala neće biti prisutan akcionar koji predstavlja najveći broj glasova običnih akcija, kažu iz Sindikalne organizacije Zastava oružje.

Po njihovom mišljenju kako sednici Skupštine neće prisustvovati predstavnik Fonda za razvoj zastupnik društvenog kapitala je tražio odlaganje sednice Skupštine koja je zakazana za danas, petak 19. maj jer najnoviji događaji prete da se već izražena kriza rukovođenja i upravljanja prenese i na vlasničku strukturu što će samo dodatno produbiti već tešku situaciju u Zastava oružje AD.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari