Vanredna sednica Skupštine Zastava oružje AD 1Foto: Z. S. M.

 

U ponedeljak, 15. maja održaće se vanredna sednica Skupštine Društva Zastava oružje AD.

Vanrednu sednicu Skupštine inicirao je zastupnik društvenog kapitala Dragan Ilić zbog sve dublje krize koja preti da fabrici Zastava oružje AD. onemogući poslovanje.

– Ugrožavanje rada fabrike je posledica protivzakonitog i neodgovornog delovanja predsednika Nadzornog odbora, koga delegira Vlada Republike Srbije, zbog čega fabrički sistem ne funkcioniše i nalazi se pred raspadom, što je u potpunoj suprotnosti interesima fabrike i njenih radnika, stoji u saopštenju Sindikalne organizacije Zastave oružje.

Po njihovom mišljenju takvim nesavesnim radom prouzrokovana je velika šteta fabrici Zastava oružje, zbog čega je dovedena gotovo u bezizlazan položaj.

Da podsetimo, Fabrika Zastava oružje već pola godine nema generalnog direktora, jer je prethodnom, Mladenu Petkoviću mandat istekao još 21. decembra.

Radnici Zastave oružja zbog toga su više puta organizovali štrajkove upozorenja, obraćali se kragujevačkim narodnim poslanicima u republičkom parlamentu i 24. januara proveli čitav dan u Skupštini Srbije gde su u razgovorima sa poslaničkim grupama pokušali da upoznaju javnost Srbije sa problemima koji potresaju kragujevačku fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari