Bez pravih odgovora, mogućnost formiranja Anketnog odbora: Sindikalci Zastava oružja posle razgovora u Narodnoj skupštini 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Predstavnici Sindikalne organizacije Zastava oružje proveli su danas čitav dan u Skupštini Srbije gde su u razgovorima sa poslaničkim grupama pokušali da upoznaju javnost Srbije sa problemima koji potresaju kragujevačku fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja i koja je imala i ima nemerljiv značaj za državu Srbiju.

Po rečima Dragana Ilića, predsednika Sindikalne organizacije fabrika je ušla već u drugi mesec krize uzrokovane urušavanjem rukovodnih struktura, kao i odbijanjem da se smeni Nadzorni odbor koji je fabrici naneo velike štete neodgovornim upravljanjem.

On ističe da su se danas u Skupštini Srbije susreli sa predstavnicma stranaka: Ujedinjeni, Dveri, Nada, Narodna stranka, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno i Zeleno-Levi klub i Ne davimo Beograd.

– Svima je predočena situacija u fabrici i oni su povodom toga obećali da će spremiti poslanička pitanja za predsednika vlade, kaže Ilić.

Takođe, kako on kaže postoji mogućnost da će se formirati Anketni odbor koji bi utvrdio odgovornost za stanje u Zastavi oružje.

– Zašto je fabrika svake godine ostvarivala velike gubitke, iako je imala vrlo povoljnu tržišnu poziciju, ponovio je Ilić pitanje i u Narodnoj skupštini, pred prvim ljudima poslničkih grupa.

Bez pravih odgovora, mogućnost formiranja Anketnog odbora: Sindikalci Zastava oružja posle razgovora u Narodnoj skupštini 2
Mogućnost formiranja Anketnog odbora u Nardonoj skupštini Foto: Sindikalna organizacija zastava oružje

Predsednik Sindikalne organizacije fabrike Dragan Ilić je rekao za Danas da je poslanike upoznao sa situacijom u fabrici i zahtevom štrajkača da se postavi generalni direktor i smeni Nadzorni odbor koji je naneo velike štete neodgovornim upravljanjem.

Zbog nepostavljanja generalnog direktora fabrike štrajkovi upozorenja u Zastavi oružju održani su 29. decembra prošle i 10. i 17. i 23. januara ove godine.

Pre dve nedelje predstavnci Sindikalne organizacije Zastve oružje, pozvali su na razgovor Narodne poslanke iz Kragujevca a na razgovor 11. januara njihovom pozivu su se odazvali samo Veroljub Stevanović, iz koalicije Nada, Dalibor Jekić, Stranka slobode i pravde, i Nikola Nešić, ispred koalicije Moramo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari