Radnici traže da dobiju direktora, država im ne da nikog: Šta će biti u Zastava oružju koje već mesec dana radi "obezglavljeno" 1Foto: Sindikalna organizacija Zastava oružje

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje će sutra od 11 sati održati zbor ispred Upravne zgrade Zastava oružje u Kragujevcu, na kome će radnici iskazati neslaganje sa politikom ćutanja od strane državnih institucija prema fabrici Zastava oružje.

– Već je 33. dan kako nema prvog rukovodioca fabrike i 33 dana kako fabrika „krvari” a pomoći ni od kuda. Mašine koje stoje, radnici koji stoje, robe puni magacini, resursa nema, što daje tragičnu sliku naše stvarnosti, ističu u Sindikalnoj organizaciji Zastava oružje.

Po njihovim rečima prvi put od početka krize od kako ne funkcioniše rukovodni organ a Nadzorni odbor je za sutra, petak, 27. januar zakazao sednicu.

– Verujemo kako bi razmatrao aktuelnu situaciju i postavio generalnog direktora, ističu u svom saopštenju Sindikalne organizacije Zstave oružje koje potpisuje Dragan Ilić, predsednik.

Sindikat je uputio zahtev da se, zbog težine situacije, posle sedam godina od kako je počelo propadanje fabrike, omogući predsedniku Sindikata i zastupniku društvenog kapitala da prisustvuje sednici Nadzornog odbora, ali im još uvek nije stigao potvrdan odgovor od Ministarstva odbrane.

– Radnici fabrike će sutra uručiti Nadzornom odboru zahteve koje treba da prenesu Ministarstvu odbrane koje ih je predložilo, i Vladi Republike Srbije koja ih je delegirala, ističu sindikalci kragujevačkih oružara.

Predstavnici Sindikata Zastava oružje u utorak su u Narodnoj skupštini Republike Srbije razgovarali sa narodnim poslanicima kako bi ih upoznali sa problemima koji potresaju fabriku Zastava oružje, državnu fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja i koja je imala i ima nemerljiv značaj za državu Srbiju.

Pre toga održali su štrajkove upozorenja u Zastavi oružju, zbog nepostavljanja generalnog direktora, 29. decembra prošle i 10., 17. i 23. januara ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari