U većini pogona postignuta propisana radna temperatura: Menadžment Zastave oružje odgovara sindikatu 1Foto: Z. S. M.

 

Rat saopštenjima između Sindikalne organizacije i menadžmenta Zastave oružje oko (ne)zagrejanosti u proizvodnim halama i temperaturama u njima ulazi u svoju drugu nedelju.

Povodom, po njima, neistinitih navoda Samostalnog sindikata Zastava oružje da u halama nije zadovoljavajuća temperatura, večeras je reagovao menadžment kragujevačke fabrike, navodeći „da ove tvrdnje nisu tačne”.

– Kako je juče bila nedelja, bilo je potrebno više vremena da se zagreju hale. Ipak je u većini pogona postignuta propisana radna temperatura i radi se punim kapacitetom na realizaciji ugovorenih poslova, kažu u saopštenju menadžmenta.

Po njihovim rečima, istina je da je fabrika Zastava oružje godinama unazad imala probleme sa grejanjem fabričkih hala, ali i svih ostalih prostorija, te je prošle godine izvršena sanacija sistema grejanja.

– Sa predstavnicima Energetike se radi na iznalaženju rešenja da poboljšani sistem grejanja obezbedi adekvatne toplotne uslove u kontinuitetu, a između ostalog i danas je održan sastanak koji bi trebalo da doprinese većoj efektivnosti grejanja posle izvedenih radova, ističu oni.

Kako navode u svom obraćanju javnosti i medijima „nije tačno da poslovodstvo nije upoznato sa visinom temperatura u halama”.

– U fabrici je instaliran aplikativni softver, kome pristup imaju svi rukovodioci. Generalni direktor, Izvršni odbor, kao i svi rukovodioci svakodnevno prate situaciju u fabrici. Direktor proizvodnje, kao predstavnik menadžmenta, redovno obilazi sve organizacione celine, tvrdi se u saopštenju menadžmenta.

Takođe, po njima, nejasno je zašto se Samostalni sindikat obraća medijima sa pitanjima čije odgovore je predstavnik ovog sindikata direktno saznao upravo na sastanku sa Energetikom, gde mu je prisustvo omogućilo poslovodstvo.

– Napominjemo da Samostalni sindikat Zastave oružja u ovoj godini nije tražio sastanak sa generalnim direktorom, odnosno Izvršnim odborom fabrike Zastava oružje AD, ali da je rukovodstvo više puta informisalo sve zainteresovane strane o koracima koje preduzima u cilju obezbeđenja adekvatnog grejanja, podsećaju iz Zastave oružje.

Sindikalna organizacija Zastave oružje obavestila je jutros medije da današnja temperatura u plusu nije donela bolje grejanje za radnike fabrike Zastava oružje.

Vi[e vesti iy ovog grada ;itajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari