Ne bave se pravima radnika već samopromocijom: Menadžment Zastave oružje odgovorio sindikatu 1Foto: Z. S. M.

 

Menadžemnt kragujevačke fabrike Zastava oružje i danas je reagovao saopštenjem na tvrdnje Sindikalne organizacije ove fabrike da je zbog hladnoće u njihovim pogonima ugroženo zdravlje radnika.

Povodom današnjeg ponovnog oglašavanja Samostalnog sindikata „Zastava oružja” u medijima i netačne tvrdnje da su tražili sastanak sa generalnim direktorom koji im nije omogućen, navodimo menadžment fabrike navodi sledeće:

– Sastanak predstavnika Ministarstva odbrane, generalnog direktora i svih sindikata fabrike „Zastava oružje” održan je 1. decembra 2023. godine. Ministarstvo odbrane organizovalo je sastanak kako bi se zajednički razmotrila pitanja koja su od značaja za poslovanje fabrike i status radnika. Na sastanku se nisu pojavili, iako su uredno pozvani kao i svi ostali, upravo predstavnici Samostalnog sindikata, koji su takođe prethodno zahtevali prijem i razgovor, tvrde iz menadžmenta Zastave oružje.

Takođe, povodom problema sa grejanjem koji je naveden u jučerašnjem saopštenju Samostalnog sindikata i ponovljen u današnjem, oni podsećaju, isto kao i u prethodnom odgovoru, da su u direktnim razgovorima sa predstavnicima Energetike, njihovim snabdevačem toplotne energije, dogovorili da se proizvodni pogoni greju cele noći u skladu sa tehničkim mogućnostima Energetike.

– Rukovodioci proizvodnih hala redovno prate temperaturne promene i na većini radnih mesta temperatura je iznad 15C. Još jednom navodimo da činimao maksimalne napore, ali da fabrika nije radila deset dana i da se hale postepeno zagrevaju, kao i da su danas temperature znatno veće od jučerašnjih, navodi se u odgovoru menadžmenta Sindiklanoj organizaciji.

Po njihovom mišljenju „ponavljanje netačnih tvrdnji i nakon odgovora menadžmenta Zastava oružja nije pokušaj sindikata da se bori za prava radnika, već isključivo samopromocija”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari