Grejanje u halama radi, ali je hladno „zbog spajanja praznika”: Rukovodstvo Zastave oružje odgovorilo sindikatu 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom vesti koju su sindikalni predstavnici objavili u medijima u kojoj se navodi da je rad u Zastava oružju onemogućen zbog niskih temperatura u halama reagovalo je poslovodstvo ove kragujevačke fabrike.

– Grejanje u halama funkcioniše, ali fabrika nije radila deset dana zbog spajanja praznika, tako da je teško odmah postići odgovarajuću temperaturu. Toplana radi uobičajenom snagom, navodi se u saopštenju rukovodstva Zastave oružje AD.

Po njihovim rečima u direktnim razgovorima sa predstavnicima Energetike, našim snabdevačem toplotne energije, oni su tražili više ulazne temperaturne parametre, shodno važećem ugovoru.

– I pored našeg nastojanja, dobili smo odgovor, da trenutni tehnički kapaciteti ne mogu da podrže naš zahtev, ističu iz rukovodstva Zastave oružje u svom obraćanju javnosti i medjima.

Da bi se ublažio efekat niskih temperatura i izbalansirale razlike u temperaturama u halama i spoljašnjem okruženju, dogovoreno je da se proizvodni pogoni greju cele noći u skladu sa tehničkim mogućnostima Energetike.

Temperaturne promene se redovno prate u svim proizvodnim halama od strane rukovodioca i nastoji se da se obezbede humani uslovi za rad.

– Kako bi se obezbedili prihvatljiviji uslovi rada, usled niskih temperatura, dana 10. januara 2024. godine nabavljeno je 2.800 komada raznih vrsta rukavica, napominju iz poslovodstva kragujevačke fabrike.

Takođe, oni napominju da rukovodstvo Zastava oružje AD nije dobilo nikakvu inicijativu za sastanak po pitanju grejanja od strane sindikata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari