Reforma katastra 1Foto: FoNet/MSI

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović
istakla je danas da je novi zakon o upisima u katastar, koji je pripremilo njeno Ministarstvo, jednako važan kao i uvođenje elektronskih dozvola.

Mihajlović je razgovarala sa izvršnom direktorkom NALED Violetom Jovanović i direktorkom Tima za regulatornu reformu NALED Jelenom Bojović o nastavku reformi čiji je cilj unapređenje uslova poslovanja u Srbiji i poboljšanje rejtinga zemlje na Duing biznis listi Svetske banke, saopšteno je iz kabineta Mihajlović.

“Ovaj zakon će skratiti upis imovine na svega nekoliko dana, što je važno za poboljšanje rejtinga Srbije na Duing biznis listi. Ako želimo da Srbija maksimalno popravi rejting, potrebno je ne samo da usvojimo zakon o upisima u katastar, već i da on bude u potpunosti primenjen i da drugi propisi koji na njega utiču budu sa njim usklađeni”,
rekla je ona.

Mihajlović i predstavnice NALED saglasile su se da u primeni zakona o upisima u katastar treba koristiti iskustvo sa uvođenjem e-dozvola, gde su uporedo sa donošenjem propisa sprovođene obuke zaposlenih koji rade na primeni zakona.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji Ministarstva i NALED na unapređenju sistema za izdavanje građevinskih dozvola, predlozima da se bolje uredi sezonski rad u građevinarstvu, kao i o budućim aktivnostima Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, dodaje se u saopštnju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari