Rekonstrukcija Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu još nije počela, obećanja "napunila" deceniju 1Foto: V. G.

Iako je predsednik Aleksandar Vučić najavio početak radova na rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu za Vidovdan, radovi još nisu počeli.

Ministarstvo zdravlja je ove godine za rekonstrukciju kragujevačkog Kliničkog centra odobrilo 63,6 miliona dinara, ali po pisanju Nove ekonomije, nije potrošen ni dinar od namenjenih sredstava.

Rekonstrukcija UKC u Kragujevcu bila je planirana i budžetom za 2021. godinu. Tada su predviđena sredstva u iznosu od 96,9 miliona, ali završni račin budžeta koji je Vlada usvojila pokazuje da ništa ni od tog novca nije potrošeno.

U obrazloženju budžeta za 2023. godinu predstavljeni su planovi koji ukazuju da bi radovi na Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu trebalo da počnu 2023. godine.

U njoj bi trebalo da bude završeno 20 odstvo radova, u 2024. godini 60 odsto, a kompletna rekonstrukcija bi trebalo da se okonča 2025.

Slični planovi bili su izloženi i u obrazloženjima budžeta za 2021. i 2022. godinu, ali nijedan još uvek nije sproveden.

Rekonstrukcija UKC u Kragujevcu bi trebalo da obuhvata izgradnju nove zgrade od 22.500 kvadrata i renoviranje jednog broja postojećih zgrada.

Da podsetimo, Kragujevčani su prva obećanja o rekonstrukciji Kliničkog centra čuli još 2006. godine.

Tada je država za rekonstrukciju četiri klinička centra u Kragujevcu, Nišu, Novom sadu i Kliničkog centra Srbije dobila kredit od Evropske investicione banke.

Prema tadašnjem planu trebalo je da sva četiri budu gotova do 2011. godine.

Deceniju kasnije radovi u Kragujevcu nisu ni započeli.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari