KINEZI U NOVOM SADUfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Poslovno udruženje HORES je održalo sastanak sa dva najveća kineska turoperatora Caissa Group i Utour Group i upoznalo ih sa poslovnim ambijentom hotelijerstva i restoraterstva Srbije u postkovid periodu. Od aprila do juna ove godine najavljen je dolazak prvih hiljadu kineskih turista, u okviru balkanskih tura, saopštio je HORES.

Kineski partneri očekuju da zadovoljstvo gostoprimstvom, hotelima, restoranima i turističkim sadržajima bude kao i pre pandemije, te najavljuju dolazak kineskih turista u znatno većem broju, u odnosu na 2019. godinu, koja je bila rekordna godina srpskog turizma pre globalne pandemije. HORES podseća da je 2019. godine u Srbiji registrovano više od 150.000 kineskih turista i da je Kina bila među prve tri zemlje po broju dolazaka inostranih turista.

Predstavnici kineskih agencija istakli su da od HORES-a očekuju da predloži hotele i restorane u kojima bi kineski turisti odsedali, sa posebnom pažnjom na sertifikovane objekte „Čisto i sigurno“ (Clean&Safe), jer su zdravstveno-higijenske mere jedan od preduslova za bezbedan boravak njihovih turista.

Predsednik Upravnog odbora HORES-a, Aleksandar Vasilijević, izjavio je da će HORES koordinirati sa svim zainteresovanim hotelima i restoranima, kako bi opravdali očekivanja kineskih turista, kao i da će se nastaviti istraživanja zadovoljstva kineskih gostiju, koja je HORES vršio tokom 2017, 2018. i 2019. godine, kako bi još bliže upoznali potrebe, interesovanja i navike kineskih turista, u cilju kvalitetnije ponude hotela i restorana.

Direktor HORES-a Georgi Genov izjavio je da su hoteli i restorani u Srbiji spremni za prihvat kineskih gostiju, kao i da je dogovoreno sa kineskim partnerima da će HORES-u biti dostavljane primedbe na kvalitet usluga u hotelima i restoranima, sa ciljem otklanjanja nedostataka i unapređivanje kvaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari