Republičko javno pravobranilaštvo uložilo žalbu zbog prodaje imovine ATP Vojvodina 1Foto: Ilija Dević

Republičko javno pravobranilaštvo uložilo je žalbu Privrednom sudu u Novom Sadu zbog prodaje imovine preduzeća ATP „Vojvodina“ u stečaju, jer nije bilo obavešteno o tom postupku iako je Poreska uprava Srbije jedan od poverilaca, rekao je danas bivši vlasnik tog preduzeća Ilija Dević.

On je za Betu rekao da je žalba usledila nakon što je Privredni sud odbacio primedbe koje je Republičko javno pravobranilaštvo dalo na oglas o prodaji imovine ATP „Vojvodina“.

Stečajni upravnik ATP „Vojvodina“ Nikola Pavlović oglasio je nedavno prodaju imovine tog preduzeća, podeljenu u tri dela i prikupio dve ponude, jednu za servisni centar i drugu za zemljište, a da o tome nije obavestio Republičko javno pravobranilaštvo.

„Pravobranilaštvo je, zastupajući Ministarstvo finansija, odnosno Poresku upravu reagovalo jer nije bilo obavešteno o oglasu iako je to bila zakonska obaveza stečajnog upravnika, a sud je po službenoj dužnosti bio u obavezi da obezbedi zakonito postupanje u stečaju“, rekao je Dević.

Dan pred zakazanu prodaju, 16. marta sudija Privrednog suda Slobodanka Komšić odbacila je, kako je rekao Dević, prigovor pravobranilaštva, Komercijalne banke, koja je poverilac i njegov prigovor koji je podneo u svojstvu bivšeg vlasnika.

Dević je rekao da, iako su kupci dostavili ponude, postupak prodaje nije okončan, jer stečajni upravnik Pavlović mora da potpiše odluku o prodaji, ali da se on trenutno nalazi na lečenju u kovid bolnici.

„Na zakonitost postupanja stečajnog upravnika Nikole Pavlovića ulagao sam brojne primedbe, te očekujem da se uključe, osim Republičkog javnog pravobranilaštva, Republičko tužilaštvo i iz dubokog sna probudi Specijalno tužilaštvo koje bi razmotrilo zašto je uništena moja investicija u preduzeće ATP ‘Vojvodina'“, rekao je Dević.

On je 2004. godine kupio to preduzeće i potpisao ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković da investira u izgradnju servisnog centra za autobuse i izgradnju autobuske stanice, na koju bi se izmestila postojeća autobuska stanica, ali Grad nije ispunio obavezu, a preduzeće je otišlo u stečaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari