RGZ apeluje na građane da provere rad javnih beležnika 1Foto: Radnik.rs

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je utvrdio da je određeni broj javnih beležnika, zbog neprofesionalnog postupanja, oštetio više od 50.000 građana kojima je obustavljen zahtev za upis u katastar.

Zbog neurednosti dostavljenih zahteva i nezakonitosti u obradi predmeta od strane jednog broja javnih beležnika, RGZ je u protkelom periodu morao da obustavi 23.924 zahteva koji su katastru upućeni iz notarskih kancelarija.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu pojedinih javnih beležnika Republički geodetski zavod je primoran da uputi apel građanima da provere kvalitet rada javnih beležnika koji su nadležni za njihovu teritoriju i izaberu one notarske kancelarije koje ostvaruju bolje rezultate.

Proveru rada javnih beležnika građani mogu izvršiti na sajtu RGZ (www.rgz.gov.rs), dodaje se u saopštenju. U saopštenju se dodaje i da je RGZ već uputio primedbe Ministarstvu pravde i Javnobeležničkoj komori, koja je u obavezi da pokreće postupke protiv onih javnih beležnika koji rade suprotno zakonima i propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari