„Rio Tinto“ podneo devet tužbi protiv Srbije zbog obustave projekta „Jadar“

Ostavite komentar


  1. Osnov spora je Porez. Dakle nije sam projekat osnov spora vec porez. Drzava Srbija je ukinula prostorni plan kojim je postojao taj rudnik. Vise ga nema. Toliko.
    Porez mora da se plati. Udruzenje Zastitimo Jadar i Radjevinu se u medjunarodnoj areni izborilo da se ukine taj rudnik.
    Sudjenje oko poreza je zanimljivo. Kolika je vrednost sporova to me interesuje sada.

  2. U šta je sve ova vlast uvalila Srbiju i narod tek će mo videti.
    Srbiju su pretvorili u koloniju zapada i multinacionalnih kompanija.

  3. Nikako ne dozvoliti Rio Tintu da radi eksploataciju litijuma, niti bilo kojoj drugoj zapadnoj kompaniji.

  4. Rio Tinto je samo kap u moru kompanija koje uništavaju prirodu zarad brzog i lakog profita. Pogledajmo istini u oči dok nije kasno. A ona je ovakva -Bog je stvorio našu planetu tako da se ona sama obnavlja, kao i prirodne procese koji besprekorno funkcionišu, ali samo ako ljudi u razumnoj meri koriste njene resurse. U Svetom pismu je prorečeno da će Jehova, Svemoćni Bog i Otac Gospoda Isusa Hrista, u vreme koje je za to odredio, staviti tačku na uništavanje naše planete i pohlepno eksploatisanje njenih resursa (Otkrivenje 11:18).
    Bog u Svetom pismu obećava da će našu planetu pretvoriti u zdravo i prelepo okruženje za život – u pravi raj. U vezi rajske prirode i novog sveta na Zemlji u Bibliji se za Boga kaže: „Ti otvaraš ruku i svim živim bićima daješ ono što žele“ (Psalam 145:16).

  5. 2+2 je prema novoj S jednako 5! ha ha
    Dalje, prve dve tuzbe su protiv Ministarstva poljoprivrede zbog odluke ministarstva ekologije da ukine odluke u vezi procene uticaja na zivotnu sredinu!
    Da li vi umete kao novinari da izracunate koliko je dva i dva i da ova dva ministarstva nemaju veze jedno sa drugim, a narocito ministarstvo poljoprivrede sa procenom uticaja.
    bas se lepo zabavljam sa ovakvim tekstovima o jadaritu koji vam je pokrenuo onaj debil Cuta

  6. U Mafijaškoj vlasti … ne postoji
    Ni jedan nadležan organ !
    Ostaje Ulica…da počne da pravi RED za državu normalu ..zivota!!!!
    I

  7. Sad Srbija treba da angažuje Ćutu i Cecu Bojković, da je brani pred Sudom u ovim sporovima, pošto su oni najveći stručnjaci za ovu problematiku.

  8. Očekivano. Ali po meni para ima od datih provizija. Iako ćemo, naravno, mi to platiti, kao i uvek. Ali neka ovaj put, samo da im vidimo konačno leđa.

  9. Rio Tinto je ušao u koruptivne odnose sa naučnim institucijama Republike Srbije oko izrade studija i projekata, pa prema tome sve tužbe su propale. Rio Tinto je koruptivna firma.

  10. Koliko sam načuo, Rio Tinto već traži još jednu halu da iznajmi u Loznici, ali bliže Zaobilaznog puta, odnosno budućeg brzog puta Loznica – Šabac. Očigledno da nemaju nameru da odu odavde.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.