Rio Tinto poziva na dijalog: Nikog nismo podmitili, projekat bi bio najveća grinfild investicija u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Pa ima svuda na zemlji litijuma niko nije lud da pusti da neko kopa idite u nemacku pitajte jel hoce oni da im se kopa litijum tamo ga ima dosta

  2. Netreba nama vas dialog idite vi na neki drugo mesto da trujete okolinu kod nas vi niste dobro dosli.

  3. Спржену земљу они називају гринфилд. Можда им премијерка и верује обзирим на интелектуални ниво.

  4. Када би имали зрно савести ,ви неби сте говорили лажи.Коју сте државу ,народ унапредили,усрећили до сада где год да сте израбљивали.Као и све остале стране компаније.Па ова наша олошија што су газде или политичари спрезиром израбљују народ и државу,а ви странци сте толико брижни за нас.Третирате нас као и пре 500 година када сте домородцима за огрлице од шарених лажи односили пуне бродове злата.Баш сте намерни Србију да усрећите.Туга једна ко вам верује.Нисте ви криви,већ овај тупави народ који од Брозовог времена до сада лудачки је омађијан вођама па и сада АВ.

  5. Samo se vi sklonite, dijalog nije potreban ! Nismo zemlja rudnika niti hoćemo da radimo u rudnicima, poljoprivreda je nama dovoljan rudnik zlata i života. Imate Nemačku koja je prepuna litijuma pa kopajte, al kad bi Nemac bio lud da pusti. Što više bude nasrtali veće su vam šanse za dijalog ali nekim drugim putevima.

  6. Rio Tinto sve lazu.Treba to najuriti i isterati iz zemlje.Unistili bi zemlju,vodu i sume,reke za neke 2,5 milijarde e.To nema cenu.
    Rio Tinto napolje!

  7. porucuju da ce tuziti svakoga ko kaze drugacije od njih…to je direktna pretnja narodu da ne sme ni svoje misljenje da iznese. Ne moram da budem doktor nauka da shvatim da ne zelim taj projekat. Sada pozivaju na dijalog, pitam se koga. Dijalog imaju samo sa Vladom i predsednikom. A kakav uticaj na njih imaju to svako vidi. Dovoljan je bio susret u Davosu da se pokrene masinerija. To doboljno izaziva sumnje u nedozboljene odnose.

  8. Cela Srbija da bude u pripravnosti i da ne dozvoli Rio Tintu pocetak radova.
    Ljudi,to ce nas unistiti.Posle tih radova ostaje pustos i bolest !

  9. Прво, непоменик описује или сугерише много, много веће приходе од ових које Рио Тинто помиње. Друго, да овде нисте подмићивали не бисте били ту где јесте, јасно је као дан. Треће, већ сте добили негативан одговор од грађана, па сад постајете неподношљиво безобразни.

  10. Narušavanje reputacije Rio Tinta, nemaju veze sa oslučivanjem Vlade Srbije… Ove floskule su dovoljne da se zalupe vrata.
    Kad je tako divno sve što se ne kopa još negde u Evropi?

  11. 1 tona litijuma -13.000$ (naše je 4% Rudna renta) + jalovina -reke i rečni svet
    1 tona oraha 14.000$
    1 tona čvaraka 23.150$ (imamo i stajnjak da ne ispostimo zemlju da i naša deca mogu da se hrane od nje)
    Pametnome dosta

  12. Za početak dijaloga, podkupili ste neke naučne institucije Republike Srbije da rade po vašim Projektnim zadacima i ispitali 23000 parametara životne sredine. To je čista prevara i priča za narod koja stoji na vašem sajtu. Vi možete da ispitati i 100000 parametara ako ne postavite nulto stanje za izlazne parametre iz tehnološkog postupka (koji je tajna) niste zainteresovani za ekologiju.

  13. Sve ovo da bi se zaposlili 1500 ljudi. Pa toliko ljudi bi moglo da se zaposli u jednoj omanjoj fabrici bez da se ugrozava zivotna sredina za mnogo vekova. Rio Tinto misli da smo mi neka mala africka zemlja u kojoj alavi politicari za malo para prodaju prirodu. To se ni pokojoj ceni nesme dozvoliti ni Vucicu ni bilo kom drugom makar i silom.

  14. Za mizeriju od 3% treba da unistimo jedan predivni dio Srbije,a to sto nisu oni nikoga potkupili neka to maci okace o rep .

  15. Zbog svog dosadašnjeg delovanja i njihovog ophođenja prema životnoj sredini, zabranjeni su da posluju u EU.
    Ne trebaju ni nama.

  16. Organizovati poljoprivredu sa agronomima veterinarima jer sve uslove imaju da im i deca ostanu. Cuvajmo naše ljude a prljave tehnologije poput Smedereva Bora nam ne trebaju. Da radimo ono što znamo i cuvajmo prirodu

  17. I ja, kao onkoloski pacijent vas pitam zasto pisete o njima? Oni mogu da budu samo persona non grata. Ta tema je zatvorena.

  18. Lepo su to smislili : oni da kopaju i vade nešto,zgrnu velike pare a nama da ostane ništa ! Oteli su nam vazduh ,vodu ,zemlju…a najžešće je ono „nikog nismo podmitili“ ..a mi smo veverice. Rio Kinto,mrš iz Srbije!

  19. Ovdje se radi o uranijumu kojeg isto tamo ima i zato su ovi navalili ko mutavi da se kopa jer cijena litijuma u ovome momentu je mizerna.

  20. Hoćete dijalog? Evo vam dijaloga i odgovora od građana Srbije RIO TINTO MARŠ IZ SRBIJE! To vam svi mi građani Srbije govorimo sve vreme. Dijalog ste dobili i šta još hoćete? Vaš bezobrazluk je prešao sve granice, otuda reč „marš“. Tako se u Srbiji priča sa nepristojnim ljudima. Sa vama ne vredi pristojno razgovarati. Za vas „dijalog“ znači da svim silama, lažima i prevarama hoćete da nametnete vaše interese na štetu građana i države Srbije? Neće moći! Koga god da ste platili dzabe vam je “ investicija“. Mi se pitamo i kažemo tornjajte se pod kamen ipod koga ste ispuzali. Nađite prevodioca koji zna šta znače reči „marš“ i „tornjajte se“ ako niste dobro razumeli!

  21. Nema potrebe da se Rio Tinto zadrzava vise u Srbiji posto je svim gradjanima jasno kakve su im namete.Sto pre odu iz nase lepe zemlje manje ce problema imati,znaci netrebate nam ni vi ni vase studije izvodljivosti .Napolje

  22. Идеја да од гринфилд инвестиције створе блекфилд задужбину

  23. Koliko znam i Černobiljsku Nuklearku kad su gradili isto su tako rekli ovo nije ništa strašno uzećemo neprimetnih 5 ili 10 hektara ne može ništa loše da vam se dogodi ,ovo je projekat koji će omogućiti mir i stabilnost vaših plata i budućnost dece , na kraju propade čitav Svojetski savez zbok Černobilja.. Sad treba da zbok 170 hektara jalovine propadne cela zapadna Srbija da padaju ptice sa nema da imamo kiše sa česticama , kažu Ima Srbija stroge najstrožije zakone o životnoj sredini eno idite u Majdanpek i Bor da živite kad vam pada po autu kuci dvorištu crvena prašina puna gvozdene rude..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.