Dejan Ristićfoto FoNet Ana Paunković

Srbija je postala respektabilna u regionu u primeni i razvoju IT tehnologije, a Kragujevac polako postaje njena IT prestonica, rekao je danas ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

On prilikom obilaska Državnog data centra (DDC) u Kragujevcu kazao da je tu smeštena ključna informaciono-komunikaciona infrastruktura Srbije.

Ristić je napomenuo da DDC predstavlja jedan od do sada „najuspešnijih i najhrabrijih iskoraka Srbije u nove tehnologije i budućnost“, prenela je Radio televizija Kragujevac.

Naglasio je i da sa „velikim optimizmom“ gleda na postojeće resurse DDC, kao i na one na čijem se razvoju uveliko radi.

Ukazao je da će ministarstvo na čijem je čelu uraditi sve da građanima Srbije približi brojne mogućnosti i pogodnosti „sveukupnog spektra“ informacionih tehnologija.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović je najavio da će Data centar dobiti još dva superkompjutera, kao i da će biti proširen Inovacionim distriktom.

Reč je o jedinstvenom poslovno-komercijalnom kompleksu u kojem će se, između ostalog, nalaziti Nacionalni centar za informacionu bezbednost i Naučno-tehnološki park.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari