Novak Đoković i Rubinov vinjak su dva najbolja izvozna proizvoda iz Srbije – rekao je Andre Šrajner, suvlasnik poznate francuske destilerije De la tur, iz regije Šarant, poznate po proizvodnji francuskog konjaka, na konferenciji za medije održanoj u kruševačkom Rubinu.


Šrajner i Ralf Cimerman, direktor kompanije Salko iz Švajcarske, jedne od najvećih distributera pića širom Evrope, obišli su kruševačku fabriku pića i Kruševljanima ponudili saradnju, pošto su pre nekoliko meseci prvi put probali srpski vinjak koji ih je, kako su rekli – impresionirao. Oni su konstatovali da Rubinov vinjak ispunjava sve kriterijume za plasman na najizbirljivija svetska tržišta, stavljajući ga rame uz rame sa proizvodima iz najpoznatijih regiona Francuske, Južne Afrike i Kalifornije.

– Ovo je jedna od većih fabrika u kojima smo bili. Poseduje tradiciju, tehnologiju i ono što je najvažnije – lojalne potrošače. U Kruševac smo došli jer razmatramo da pića ove fabrike stavimo u našu ponudu. Sve reakcije na kvalitet koje smo testirali u Francuskoj i ovde, ukazuju nam da smo na putu da uspostavimo dugoročnu saradnju sa Rubinom – rekli su Šrajner i Cimerman.

Goste je u Rubinu dočekao generalni direktor Zoran Petrić, koji je ukratko predstavio istorijat kompanije i paletu njihovih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari