Radnici preduzeća Rudnici i topionica „Zajača“ najavili su juče da će u petak protestovati ispred zgrade Vlade Srbije ukoliko do tada ne počnu razgovori sa nadležnima o isplati zarada i overi zdravstvenih knjižica.

Predsednik sindikata Rudnika i topionice „Zajača“ Dragan Pantić rekao je da je to odlučeno posle jučerašnjeg razgovora predstavnika štrajkača i gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića. Prema rečima Pantića, gradonačelnik je obećao da će otići u Agenciju za privatizaciju i Ministarstvo rada i sa nadležnima razgovarati o problemima rudara. Pantić je rekao i da su predstavnici štrajkača i lokalne samouprave uputili dopis prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i Agenciji za privatizaciju i zatražili prijem.

Radnici u Rudnicima i topionici „Zajača“ koji posluju u okviru koncerna Farmakom, su štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada, započeli 28. januara najpre u krugu fabrike, a od 6. februara protestuju ispred upravne zgrade firme u Loznici. Prethodno su 27. januara razgovarali s vlasnikom Miroslavom Bogićevićem koji im je obećao isplatu jedne plate, ali do toga nije došlo, pa su započeli štrajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari