Ministarka otkrila da li će se graditi rudnik između Avale i Kosmaja

Ostavite komentar


  1. Umesto da iskoristimo prirodna bogatstva i omogućimo ljudima koji žive na plodnim njivama lepši život i mogućnost da privređuju, vi bi da uništavate sve što stignete. Srbija nije tako velika zemlja da bi se iskorištavali rudarski resursi, to je van svake pameti. Možda nekada, ali sa današnjim tempom potražnje koji diktira brzo kopanje sirovina u enormnim količinama, bojim se da bi to dovelo do potpune devastacije prirode neviđenih razmera. Nećete me nikad ubediti da vam je stalo do naroda i države.

  2. Vlada koja je formirana na lažnim, nedemokratskim i pokradenim izborima nema legitimitet da odlučuje o rudnim bogatstvima Srbije. Vi ste obični uzurpatori i narod vam neće dozvoliti da uništite zemlju i rasprodajete njena rudna bogatstva,kao što ste rezerve bakra, paladijuma i zlata budzašto prodali Kinezima.

  3. Projekat Jadar je završena priča, ako ljkudi koji su prethodno učestvovali u raspravama o tom projektu, imaju i malo dostojanstva i savesti. Zagađenje Mačvanskog basena podzemne pitke vode, koji se napaja vodama reke Drine, uništilo bi Mačvanski, pocerski i Podrinski region. To je dooljan razlog da projekat Jadar mora ostati ugašen, jer ne postoji nikakva matematička računica koja bi dokazala neku korist za Srbiju od ovog projekta. Njega podržavaju samo oni koji nešto duguju Zapadu ili bezdušni i alavi za parama i koristi samo za sebe.

  4. Kad SVE uniste odose oni gde su se obezbedili za dalji zivot zdrav i lep,puni para i za pokoljenja.

  5. Samo taj jedan !? Pa ima bre,sestro slatka mesta i u Meljaku,delu Lipovačke šume(samo paziti da se ne dira konjušnica i konj.klub..i to je od nekog tajkuna-bota), i na Begaljici treba..ko zna šta se krije ispod onih voćnjaka,dalje Grocka ,aktuelna zajedno sa Višnj.banjom..tu možda otvoriti vel.fabriku za preradu ribe.. Samo treba pustiti ministrima na maštu,znsće oni šta i gde

  6. Sve prljave tehnologije stranaca izbaciti. Samo naše fabrike i poljoprivredu pre svega

  7. Pa nisi ti džaba napustila posao sa platom od 10 hiljada evra mesečno da bi došla u Srbiju da radiš za 1000 evra ministarske plate.Veliki su tu ulozi.
    Tvoja sledeća stanica- London.
    A gde ćemo mi ??!!

  8. U Ralji kod Beograda iznad danasnje pruge nalazio se rudnik uglja jos pre 1.svetskog rata,moji preci i celo lokalno stanovnistvo je radilo u tom rudniku i od njihovih primanja su se hranla sva domacinstva u Sopotu i Mladenovcu,nakon 2.svetskog rata rudnik je zatvoren, jos na pomenutom mestu postoje njegove rusevine,mozete licno proveriti moje tvrdnje u svakom trenutku,molim Vas da objavite moj komentar

  9. zasto javnost do sada nije videla analize, zasto se nije vodio dijalog pre dozvole da se otkupi zemlja, zasto ste do sada sve krili? Zasto sada da se razgovara kada je vlada „stavila tacku“ na projekat Jadar. Koga lazete i sta pokusavate? Kada krene nezeljenim tokom ti ces biti daleko od Srbije sa punim dzepovima. Daleko vam lepa kuca i tebi i Rio tintu i Vladi i svima koji nam zamazuju oci i ubedjuju da je za nas dobro ono sto ne zelimo.

  10. Ni po koju cenu ne dozvolite kopove,ceo zivot sam u energetici u inostranstvu,nekim projektima bio vezan za povrsinske kopove i u Srbiji,steta je ne nadoknadiva,posle vise godina od eksplotacije bi moralo da se radi teraformiranje zemljista,sto je skupo i dugotrajno,mikro klima bi bila narusena u citavom podrucju,zbog tehnoloskog procesa i flotacije bilo bi puno prljavog nusprdukta,a i kisele kise bi bile opasnost mozda i za celu Srbiju,bolje nista ne dirati jer nema tih para koje mogu kupiti cistu vodu zemlju i vazduh.

  11. НЕ требају нам рудници који ће трајно уништити живот Србије. Много су упорни – али ово није за добробит Србије и Срба. Свима који мисле да су рудници нешто добро и напредно саветујем да проведу бар недељу дана у Бору и Мајданпеку и да уживају на јаловини, да удишу те отрове и да се брчкају у заувек затрованим рекама и води.

  12. Da ne bacim moje stare udzbenike iz geografije, mape i atlase, jer samo tako ce potomci znari da je u Srbiji kod Majdanpeka postojala planina Starica, da je Zlatibor bio sumovita planina, da su planinske recice i potoci slobodno tekli od izvora do usca, da je Vrnjacka banja imala tri lekovita izvora…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.