Ponude za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor dostavili su austrijski Briksleg i ruski SMR, deo Bejzik elementa Olega Deripaske, saznaje Beta u krugovima bliskim Vladi Srbije. Rok za dostavljanje ponuda na drugi tender za prodaju RTB po ceni od najmanje 340 miliona dolara istekao je 31.

Ponude za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor dostavili su austrijski Briksleg i ruski SMR, deo Bejzik elementa Olega Deripaske, saznaje Beta u krugovima bliskim Vladi Srbije. Rok za dostavljanje ponuda na drugi tender za prodaju RTB po ceni od najmanje 340 miliona dolara istekao je 31. oktobra. Predsednik kompanije Ist point Zoran Drakulić potvrdio je Beti da je odustao od kupovine RTB. On nije želeo da navede razlog za odustajanje od učešća na tenderu, ali je najavio da će u narednih nekoliko dana dati izjavu u kojoj će izneti više informacija. Borski kompleks je u poslednjih nekoliko godina oko 50 odsto prerade koncentrata bakra obavljao za Drakulićev Ist point.

izvinjenje

Greškom našeg novinara deo izjave generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Vladimira Đorđevića, u tekstu „Prodaja od koje će profitirati samo tajkuni“, pogrešno je interpretiran. U rečenici „…besplatne akcije koje bi se podelile građanima odmah bi se pojavile na berzi što bi omogućilo tajkunima da za malo novca dođu do tih akcija…“ umesto reči tajkuni treba da stoji oni koji imaju novca. Izvinjavamo se gospodinu Đorđeviću i čitaocima zbog tog propusta.

Kompanija SMR učestvovala je i na prvom tenderu za RTB, ali je njena ponuda odbačena pošto nije prihvatila minimalnu cenu niti je dostavila bankarsku garanciju. Prvi tender za RTB na kojem je pobedio rumunski Kuprom sa cenom od 400 miliona dolara poništen je krajem aprila ove godine jer Kuprom nije isplatio ugovorenu cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari