Sajam etno hrane i pića u Beogradu od 30. novembra do 3. decembra 1Foto: BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ

Sajam etno hrane i pića, najveća smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, biće održan na Beogradskom sajmu od 30. novembra do 3. decembra, najavila je danas Privredna komora Srbije.

„Na tom skupu biće više od 300 izlagača, a osim promocije i prodaje na malo, cilj je sklapanje poslova i dogovora sa kupcima – restoranima, hotelima, trgovinskim lancima i izvoznicima, pronalaženje potencijalnih investitora u proizvodnju, kao i zaštita tradicionalnih proizvoda i receptura, poboljšanje kulture ishrane i zdravlja stanovništva, očuvanje tradicije i nacionalnog indentiteta“, rekao je sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju PКS Aleksandar Bogunović.

Istakao je da PКS nizom zajedničkih aktivnosti kako sa poljoprivrednim proizvođačima iz cele Srbije, tako i saradnjom sa institucijama i ministarstvima doprinosi afirmaciji tradicionalnih proizvoda kao izuzetnog tržišnog i izvoznog potencijala, ali i važnog elementa turističke ponude zemlje.

„Tokom prethodnih godina povećan je broj proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, što doprinosi i unapređenju kulture ishrane i zdravlja stanovništva, očuvanju tradicije i kulturnog identiteta Srbije“, rekao je Bogunović.

Na 17. Sajmu etno hrane će jedan štand biti posvećen domaćim proizvodima sa žigom „Čuvarkuća“ koji dodeljuje PКS kao potvrdu domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“.

U okviru pratećeg programa biće organizovane edukacije i manifestacije posvećene standardizaciji, unapređenju pakovanja, plasmana, ali i marketinga i promocije tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari