Sajam poslova u Srbiji za prva tri dana posetilo više od 100.000 ljudi 1Foto: Shutterstock/Pressmaster

Za prva tri dana trajanja, sajam poslova samo u Srbiji posetilo je preko 100.000 ljudi, koji su u potrazi za prvim ili novim zaposlenjem, saopštio je danas Infostud.

Veliki Regionalni sajam poslova počeo je u utorak 24. oktobra sa ponudom od preko 1.000 oglasa raspisanih od strane preko 150 kompanija iz celog regiona, od kojih je čak polovina poslova ponuđena od strane poslodavaca u Srbiji.

„Sem razgledanja ponude i konkurisanja na poslove, svi kandidati su tokom posete sajmu imali su priliku da prvo porazgovaraju sa predstavnicima kompanija putem „chat“ opcije i na taj način dobiju više informacija kako o trenutnim tako i o budućim potencijalnim ponudama od strane poslodavaca izlagača“, saopštili su oni.

Kako je objašnjeno, sajam je koncipiran u pet tematskih celina spram industrije poslovanja: usluge, trgovina, proizvodnja, IT i „Startuj“ kapsula namenjena mladima koji tek prave prve korake na tržištu rada.

„Ponuda poslova je šarenolika, a najviše raspisanih oglasa se beleži u polju prodaje i IT-ja. Pored njih priliku za zaposlenje imaju i svi oni koji posao traže u oblastima poput administracije, zdravstva, finansija, mašinstva i logistike, pripreme hrane ili ugostiteljstva“, naveli su oni.

Sajam je otvoren do utorka, 31. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari