Sajmu uzimaju deo parkinga zbog „Beograda na vodi“

Gradske vlasti pripremaju odluku kojom će arapski projekat zauzeti još više prostora

Ostavite komentar


  1. Pre par godina su preimenovali OS Stefan Nemanja(gornju), na Topciderskom brdu, u Sportsku gimaziju, da bi je ubrzo posle prodali. Citavih tri kilometra(mozda i manje) od tog istog Home centra. Losa menadzerska drzava

  2. Zbog tzv.Beograda na vodi su porušili pola grada i uništili mnogo objekata koji imaju ogromnu istorijsku vrednost. Zbog Beograda na vodi, udaviće ceo Beograd!!

    1. Vaš komentar me je iskreno zabrinuo. Molim vas navedite koji su to objekti i objasnite mi zašto taj objekat ima istorijsku vrednost.

      1. Pretpostavljamo da je u pitanju bojazan da će ukoliko dodje do preseljenja Beogradskog sajma biti ugrožen sajamski kompleks posebno Hala 1 koja je zaštićeni spomenik kulture. Sajam može uspešno da radi na postojećoj lokaciji jos niz godina., posebno uzimajući u obzir obim postojece i planirani privredni rast u Srbiji. Upravo je sjajna pozicija našeg sajma i dobra saobracajna povezanost njegova velika prednost loju trebamo da sačuvamo.

  3. Javna je tajna da je projektom izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu predviđena i gradnja Novog Beogradskog sajma na istoj lokaciji tj isti su projekat.
    Eto prilike da se novi zaštitnik građana pokaže na delu i javnosti omogući uvid u navedeni projekat!
    Ono što je još važnije od, evidentne namere za dislokacijom Beogradskog sajma sa trenutne lokacije što bi dovelo do gašenja sajamske delatnosti, je to što nam svima sada postaje jasnije zašto država već petnaestak godina, još od vremena DOS-a, izbegava rešavanje statusa DP Beogradski sajam iako su svi zakonski rokovi odavno prošli!
    Da li se još od tog, postpetoktobarskog, vremena razvija ideja o preselenju sajma kako bi se oslobodilo atraktivno građevinsko zemljište, pa čak i po cenu gašenja sajamske delatnosti do čega bi neminovno došlo izmeštanjem na pominjanu lokaciju?
    Prostim uvidom u projekat gradnje Nacionalnog stadiona bi nam svima mnogo toga bilo jasnije…

      1. Povezanost sa pegooktobarskom vlašću se sastoji u gomd što je DOS prvi protivzakonito uveo privremene mere sajmu koje i dan danas važe! Naime, pošto nisu mogli u društvenom.preduzeću postaviti svog direktora oni su isfingirali preko Trgovinskog suda i Gorana Kljajevića neki razlog i tako uveli privremene organe.Nakon toga je istorija gde i dan danas sajmom.upravljaju protivzakonito jer Vlada Srbije ne može u DP postaviti menadžment.Da je po zakonu sajam mora ići u stečaj jer su rokovi za transformaciju društvenih preduzeća istekli.

  4. Nekoliko mafijaša otelo nam je državu.To je to.Nema tu ni pregovora ni razgovora.Ovi mogu da odu samo na jedan način.

  5. Budite malo profesionalni u poslu, tacno je da se zauzima deo parkinga kod Sajma ali ne zbog izgradnje stanova već zbog spajanja onog Vilsonovog bulevar koji ide od Beograda na Vodi, do Bulevara Vojvode Mišića i spajaće se baš tu na parkingu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.