Sastanak sa gradonačelnikom ipak u četvrtak, u toku protestna vožnja subotičkih poljoprivrednika 1Foto: J. Patarčić/Danas

Sastanak subotičkih poljoprivrednika sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem pomeren je za četvrtak u 10 časova, kada će ih primiti u Plavoj sali Gradske kuće.

Subotički paori su u međuvremenu započeli protestnu vožnju u 14 časova, iz Štrosmajerove prema Rudić ulici, prolazeći pored Sinagoge, pa kroz Zmaj Jovinu, Đure Đakovića i Maksima Gorkog do početne tačke u Štrosmajerovoj ulici.

Podsetimo, iako je postignut dogovor između Vlade Srbije i dela poljoprivrednika, za subotičke paore tu nije kraj.

Kako su jutros objasnili, izabraće delegaciju od pet pregovarača koji će se sastati sa gradonačelnikom kako bi se dogovorili o njihovim zahtevima.

“Idemo na sastanak da vidimo sa njim da se formira Krizni štab, da se sazove Skupština i da vidimo šta može da se preduzme povodom toga”, kazao je jutros Miroslav Matković, predstavnik grupe subotičkih poljoprivrednika iz Male Bosne.

Sastanak sa gradonačelnikom ipak u četvrtak, u toku protestna vožnja subotičkih poljoprivrednika 2
Miroslav Matković, foto: J. Patarčić/Danas

Zahtev subotičkih paora je i dalje isti, a to je da se proglasi stanje elementrane nepogode zbog suše.

Prema informacijama kojima raspolaže Matković, u Kanjiži i drugim opštinama je već formiran Krizni štab koji je procenio štetu na usevima i uputio je Vladi Srbije.

“Kada bi gradonačelnik nas primio i kada bismo se uverili da će on to isto da uradi za nas, za ove poljoprivrednike i sve građane koje je pogodila suša, mi bismo onda mogli da krenemo našim kućama i da obrađujemo naše njive”, poručio je Matković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari