Savez samostalnih sindikata Srbije apelovao na poslodavce da ne otpuštaju radnike 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) apelovao je danas na Uniju poslodavaca Srbije, Privrednu komoru Srbije, NALED, Savet stranih investitora, Američku privrednu komoru i druge udruženja poslodavaca da pozovu svoje firme članice da ne otpuštaju radnike.

„Sada je pravo vreme da poslodavci pokažu da cene svoje zaposlene i zahvalnost za sve što su im svojim radom omogućili. Znaju poslodavci da upravo zaposleni i radnici proizvode i pružaju usluge, da stvaraju profit, pune budžete, razvijaju privredu i grade državu, da rade prekovremeno, za često nedovoljne zarade, da imaju razumevanja za probleme, teškoće i zastoje u poslovanju, ali i za povećan obim posla i vanredne potrebe poslodavaca.“, navedeno je u saopštenju.

Za oporavak privrede nakon zastoja zbog panedemije, kako je istaknuto, „potrebno je više nego ikada medjusobno razumevanje i zajedničke aktivnosti“, jer zajednički neprijatelj „ne bira svoje žrtve po stanju na računu, vlasništvu ili zvanju koje nosi“.

„Pozovite i vi poslodavce, menadžere, vlasnike i direktore, male i velike preduzetnike, da ne otpuštaju radnike, već da im pokažu da cene sve što su radili i sve što će raditi kada opasnost prođe“, obratio se SSSS u saopštenju udruženjime poslodavaca.

Iz tog sindikata su ukazali da bi poslodavci u kriznim okolnostima trebalo da pomognu radnicima „da sačuvaju svoje i zdravlje svojih porodica i da garantuju da neće otpuštati, a da će plate od kojih žive biti redovne i neumanjene“.

„Pomozimo svi zajedno majkama sa malom decom, oslobodimo ih radnih obaveza i dozvolimo da ostanu kod kuće i brinu o svojoj deci“, apelovano je u saopštenju.

Iz SSSS su istakli da će, kada prođe epidemija i opasnost za zdravlje čitave nacije, pozvati sve zaposlene da svojim radom nadoknade štetu nastalu zastojem zbog pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari