Simić: "Izmišljotine" da Tači hoće da ukine takse 1Igor Simić Foto: Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas za RTS da su „izmišljotine“ informacije koje je objavio Vašington post o inicijativi Hašima Tačija da se ukinu takse na proizvode iz Srbije.

On je podsetio da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju Tačijevoj partiji glasali za uvođenje taksi.

„Tačijeva desna ruka“ Kadri Veselji se javno hvalio kako je predlog Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto, rekao je Simić. „To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako, eto, ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što teži“, ocenio je Simić.

Simić je rekao da serije krađa i pljački na Kosovu i Metohiji predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koji blokiraju distribuciju srpskih proizvoda. On je najavio i da će delagacija Srpske liste, predvođena Goranom Rakićem, danas otputovati u Banjaluku na proslavu Dana RS da prenese pozdrave od Srba sa Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.