Simit Saraji od aprila ne plaća plate radnicima

Inspekcije ne reaguju na prijave radnika protiv firme navodno bliske turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu

Ostavite komentar


  1. tamo su, kako sam video mahom radili mladi ljudi, to mi je bio i razlog da ponekad odem tamo i da kupim nesta i pojedem i popijem onaj turski caj, da bi neki udeo dao u njihovim zaradama. zalosno citati ovo. mislim da samo su pored srpskih poslodavaca, gori poslodavci iz pomenute zemlje.

  2. A kada se i drzavno preduzece ponasa poput pomenutog onda vidimo u kakvoj zemlji eldorada zivimo ( eldorado za strance ). „ZELTURIST-u“ se duguju 17 neisplacenih plata za period od novembra 2013, godine zakljucno sa martom 2015. godine kao i doprinosi za penziono osiguranje. Osnivac „ZELTURIST-a“ jeste upravo drzava Srbija odnosno Vlada Republike Srbije, Radnici su tuzili to propalo drzavno preduzece i do dan danas ne mogu da naplate svoja potrazivanja i pored sudskih Izvrsnih presuda. Da napomenem da su poslednja dva direktora inace upropastitelja tog preduzeca upravo iz napredne stranke koja ih je na ta mesta postavila. Jedan je bio Kolaric a njegov naslednik je Lugonjic inace pritvorenik u vezi nekakve kradje vezane za pivaru u vlasnistvu vec „pokojnog“ ZELTURIST-a.

  3. Zaposleni koji rade tamo bolje da menjaju firmu. Nece ovi jos dugo. Par puta sam prosla pore lokala, jednom htela i da sednem a ponuda nikakva. Ni 10 procenata regularne ponude.

  4. Firma bliska velikom prijatelju,velikog vodje!Pa eto odgovora zasto nema plate,zna covek da to prolazi.A vi sad kad dodju izbori opet glasajte za AV jer bice bolje za dve najdalje tri godine,nazdravlje!

  5. A sta je sa radnicima „Komgrapa“ koje je Integral Mileta Dodika opeljesio i koji nam duguje 50 plaata?

    1. Prijatelju, ako si dozvolio da ti neko duguje 50 plata, onda je problem u tebi a ne u njemu

  6. U sredenim drzavama posle mesec dana neisplacivanja doprinosa za penzijsko, zdravstveno i socijalno osiguranje automatski stupa drzava u prvi plan i stvar se vrlo brzo rascisti ako treba i stecajem a ne da se bolesnik na samrtnickoj postelji odrazava vestacki godinama uz cutanje drzave a a na racun zaposlenih. Posto drzava nece da radi svoj posao jedino je pametno bojkotovati Simit Sarayi da se sto pre svrasi opet jedna prevara!

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.