Sindikat Nezavisnost u EPS-u: Elektroprivreda nema direktora, njome upravlja Vučić 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Član Glavnog odbora Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu Dragoslav Ljubičić rekao je danas da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) predsednik Srbije Aleksandar Vučić od kada je smenjen vršilac dužnosti direktora Milorad Grčić.

„Od kada je smenjen Grčić EPS nema direktora, izabranog na konkursku, pa se može smatrati da je direktor predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamenik premijerka Ana Brnabić, a zaduženi za bezbednost, pošto se sumnjalo da je havarija 12. decembtra prošle godine izazvana diverzijom, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić“, rekao je Ljubičić za Betu.

Dodao je da je neshvatljivo da, preduzećem koje vredi milionima evra, od 2017. godine, nezakonito četiri godine, upravljao Grčić, a sada ni formalno nema direktora, što je dokaz da se imovinom građana nesavesno upravlja i zbog čega je tužilaštvo davno trebalo da reaguje.

Ljubičić je rekao da je Grčić smešten u kancelariju koja je nekad bila u vlasništvu preduzeća „Kolubara“ i da je verovatno u EPS-u zadržan da bude „politički komesar“.

„U EPS-u sve liči na rasulo, nedavno je iz preduzeća Pro Tent dovedeno oko 140 radnika, zidara koji treba da izgrade objekat za odsumporavanje, a oni, iz nejasnih razloga, ne rade, već sede u menzi dok ne prođe radno vreme“, rekao je Ljubičić.

Bivši predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević rekao je da „EPS-om niko ne upravlja, da se sam od sebe upravlja po inerciji“.

„Grčić je sam sebe rasporedio na radno mesto, i sedi, zajedno sa najbližim saradnicima, u kancelariji koja je izmeštena iz glavene zgrade EPS i nalazi se u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu, a nekada je pripadala preduzeću Kolubara“, rekao je Đorđević.

On je rekao da se nadljudskim naporima obezbeđuje ugalj za rad Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu jer na vreme nisu obezbeđene otkrivke uglja.

Đorđević je, kako je rekao, nakon što je nezakonito smenjen po nalogu Grčića i postavljeno novo rukovodstvo sindikata, tužio EPS i državu i na današnjem suđenju advokat države je rekao da je spor stvar sindikata u EPS-u.

„Na suđenju je konstatovano da se ne zna ko je predstavnik EPS i da bi do izbora novog direktora to trebalo da bude Grčić. Novo suđenje je zakazano za maj“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari