Sindikat: Predsednik Nadzornog odbora "Zastava oružje" oštetio firmu za više od milion dinara 1Zastava oružje Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE JOVO MAMULA

 

Radnici fabrike „Zastava oružje“ u Kragujevcu podneli su krivičnu prijavu protiv predsednika Nadzornog odbora Ivice Marjanovića, jer je nalagao generalnom direktoru kupovinu zaštitne opreme od dobavljača po duplo većim cenama, zbog čega je fabrika oštećena za više od milion dinara, saopštio je danas Samostalni sindikat te fabrike.

Kako je navedeno, Marjanović tokom decembra 2022. godine nije sazvao sednicu Nadzornog odbora na kojoj bi se izabrao generalni direktor fabrike.

U sindikatu su najavili da će na vanrednoj sednici Skupštine društva koja treba da se održi u petak 19. maja, biti razmatrana trenutna situacija u fabrici „Zastava oružje“.

Ta kragujevačka fabrika se, kako je navedeno, suočava sa najtežim periodom u svom poslovanju, posle bombardovanja 1999. godine, „a koja se ispoljava u velikoj neuposlenosti, kao i u krizi likvidnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari