Sindikat "Sloga": Obustaviti postupke koji ugrožavaju radne uslove i ekonomsku sigurnost poštanskih radnika 1foto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ danas su, reagujući na najavu Pošte Srbije o novom cenovniku i uvođenju dopunskog rada i stimulansa u saradnji sa firmom Post Pro, kao nezavisnim preduzećem, zatražili da se odmah obustave postupci koji ugrožavaju radne uslove i ekonomsku sigurnost poštanskih radnika.

Promene cenovnika i uvod u dopunski rad kroz Post Pro ne samo da ugrožavaju osnovna radnička prava, već stvaraju i plodno tlo za koruptivne radnje i zapošljavanje po partijskoj liniji. To se odvija na štetu poštara i drugih zaposlenih, izjavio je predsednik „Sloge“ Željko Veselinović.

„Sloga“ je izrazila zabrinutost zbog potencijalno sumnjive prirode sporazuma sa Post Pro, “kompanijom koja deluje u domenu posredovanja”, postavljajući pitanje transparentnosti i koristi takvog partnerstva za radnike Pošte Srbije.

Nećemo dopustiti da se interesi poštanskih radnika stavljaju u drugi plan radi komercijalnih aranžmana koji ne služe javnom dobru. Tražimo potpunu transparentnost i odgovornost u vezi sa svim sporazumima Pošte Srbije, poručio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari