Sindikat Sloga: Progon Gliše Vidovića zbog sindikalnog aktivizma 1Foto: Sindikat Sloga

Sindikat Sloga saopštio je danas da je protiv predsednika njihovog ogranka u policiji Gliše Vidovića počela prva usmena rasprava u disciplinskom postupku Ministarstva unutrašnjih poslova, „uz incidente koji ozbiljno ukazuju da se nad njim vrši progon zbog sindikalnog aktivizma“.

Kako je objašnjeno, prilikom dolaska aktivista sindikata i građana na usmenu raspravu uočeno je pojačano prisustvo policije.

Na ulazu u krug policijske uprave stajala je patrola, u krugu policajac sa automatskom puškom, da bi u samom ulazu u zgradu bio starešina sa dvojicom policajaca, „sprečavajući određenom broju građana da uđu u zgradu“, ukazuje se u saopštenju.

Upitan u kojem svojstvu ne dozvoljava građanima da prisustvuju usmenoj raspravi, iako je to zakonom dozvoljeno, onaj koji je stajao na ulazu je odgovorio “da je starešina”.

Na pitanje advokata po kojem je to zakonskom osnovu, odgovor nije dobijen. To je izazvalo revolt prisutnih, koji su glasno komentarisali da je “policija privatizovana” i da sve liči na uspostavljanje “Trećeg rajha“.

Na kraju je, ipak, dozvoljen ulaz novinarki Nova S Slavici Panić i potpredsedniku USSS Vladimiru Radosavljeviću.

Njima je disciplinski starešina Vladimir Stevanović rekao da je prisustvo javnosti ograničeno zbog poštovanja kovid mera.

Na to je reagovao pravni zastupnik Vidovića i ukazao da u maloj kancelariji nisu obezbeđeni bezbedonosni uslovi, pa je nova usmena rasprava zakazana za 8. decembar.

Vidović se tereti da je u službenom razgovoru telefonom pravnici firme Putevi Užice rekao da je “brz na obaraču”, što su on i sindikat demantovali i upozorili da je reč o lažnom svedočenju.

Smatraju da je ono usledilo pošto je Vidović, kao predsednik Sloge za Užice, objavio izveštaj Inspekcije rada koja je evidentirala nepravilnosti u toj kompaniji i pokrenula prekršajni postupak protiv tog preduzeća i direktora, kao odgovornog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari