Sindikat vojnih penzionera o najavi povećanja penzija: Predsednik izgubio vezu sa stvarnošću, penzije zaostaju najmanje 40 odsto za rastom inflacije

Ostavite komentar


  1. Trenutna inflacija je nešto više od 10%,do januara(odnosno 10.februara) pitanje je kolika će biti,tako da se ne treba radovati „zlatnom dobu“.Zamislite samo šta znači i kakva je dubioza kada povećavate penzije 18%,to u istoriji ove zemlje nije zabeleženo?Sećam se Vučićevog napada na one(stariji Krkobabić zajedno sa MMFom),koji su povećali penzije za 10% ,da ih je nazvao rušiteljima penzionog sistema koji on mora sada da ispravlja?

  2. Nije izgubio vezu sa stvarnoscu, nego prvo mora da vrati oduzeto, pa da doda zaradjeno.

  3. Ово није никакво повећање ни пензија, ни плата кад је све поскупело 50%. Повећање да не важи за пензионере који имају веће пензије од 30.000 динара и плате да се не повећавају који имају преко 50.000 динара, да осете како живе ови мученици са малим платама и пензијама.

  4. Zar su ovi sa 50.000din. Krivi sto su imali obrazovanje. I za njih je sve skuplje i zivot kao i za druge tezi.

  5. Poštovani,
    Nisam siguran da ste uočili muvanje sa
    MMF svojevremeno da prosečna penzija
    bude 40 posto prosečne plate i to je to.
    Nekada je bila 70 posao prosečne plate.
    Glasali ste,uživajte!

  6. Taj prcednik smatra da daje penzionerima milostinju i da to nije Ustavna obaveza državnog vrha,već njegova lična volja,tako se valjda on lucno, oseca vrednije i mocnije,jadan je ovaj narod jer je obezvredjen kao buba svabe,briga njih sto se narod muči i živi u bedi,važno je da su se oni nafatirali sa milionima evra i sad nemilosrdno,bezobrazno i bestidno jašu ovaj narod,misleći da je on presrećan zbog te njihove milostinje.

  7. Posto toliko volite penzionere objasnite kako da penzioner sa 30 000 din, se prehrani plati racune kupi lekove, najava povecanja od nove godine je vec sada obezvredena cene namernica na pijaci su povecane u proseku za 30%, dakle doveli ste ogroman broj ljudi koji svojim radom stvorise ovu jadnu drzavu do PROSJACKOG STAPA..

  8. Pa ja zivim u bedi, zbog vas penzionera koji ste radili u drzavnim preduzecima na izmisljenim radnim mestima, sa 13.platama, letovanjima zimovanjima, krediti…..Tito ode uzme kredit i tako u krug….i sad je frka sto morate to da platite! U zivotu NEMA NISTA BESPLATNO!!!!

  9. Kada ce se smilovati,da pored ove bedne penzije, pocnemo u dva dela da primamo. Mnogo nam to znaci, i treba to traziti

  10. Gospodine Tamburicu, trazite da ponovo ovu socijalu primamo u dva dela

  11. Znate li da policijski oficiri i vojnik.oficiri.od majora pa gore imaju penzije po 100.000.

  12. Oni penzioneri koji primaju od 13000 do 16000 hilj do kraja ce da pase travu ! Zalosno!

  13. @penzioner
    Nisi se trudio da se obrazujes i radis odgovoran posao kao oni koji imaju penziju vecu od 30.000 a sad bi da oni dele tvoju sudbinu???

  14. Sta da rade penzioneri do sledece godine.Tih 18posto je sad pojela inflacija.Glasajte I dalje…

  15. @Aps -Pre svakako nije bilo ovoliko izmisljenih radnih mesta i diploma na lepe oci kao danas, malo ste se zaneli tu. Trinaesta plata bi trebalo da je normalna stvar. Svaki mesec u Srbiji, vas racun je nizi za 1/4 radnog staza jer drzava ne uskladjuje primanja i cene. Niko da se buni, insistira na vecoj posvecenosti u resavanju tog problema. Pune budzet novcem koji vi ni ne znate da je vas i pricaju vam bajke o dobroj ekonomiji…

  16. U strukturi glasačkog tela penzioneri su najverniji glasači.
    Šta ćemo sad?

  17. Ja kao penzioner pitam Vas zasto ovakav tekst niste napisali prije nego sto je Vucic rekao da ce penzije biti vece 18 %, nego pisete sad samo da bi kritikovali pa makar na ovaj nacin.

  18. Zar vojni penzioneri nemaju velike penzije? Šta da rade ovi jadnici sa minimalnim penzijama?

  19. Moja penzija je sad 17700din,moj muž radio 46 godina u upravu prihoda otišao u penziju sa 28 870din sad posle 10 god ima 38 220,dok se poklapaju svi računi trebaju nam lekovi ostane beda svaki dinar gledamo gde i šta kupiti za hranu.Skolovali se završili višu školu.

  20. On je davnih godina izgubio vezu sa stvarnoscu i zivi u paralernom svetukoji nema dodirnih tacaka sa realnim zivotom

  21. Pa lepo je sve uradio oteo od penzionera i dalje se uzima samo dokle vise ,jako sramno

  22. Bilo bi najpostenije da vrati novac koji je uzeo penzionerima ,pa i tu je uskratio penzije za nadalje

  23. Sta hoce Tamburic ima pukovnicku penziju drzavni stan I vikendicu u Surcinu I sad pljuje po vlasti.Sramota sve mu je malo.

  24. Gospodo sindikalci molim vas da ne govorite ništa o penzijama jer će vas AV čuti pa ćemo proći kao 2014.
    Tada se zaklinjao da penzije neće dirati pa nam je oteo 30%.
    Sada je opasnije jer obećava povećanje.
    Ne izazivajte ga

  25. Najmanje postovanje imam za oficire a pogotovo za penzionisane. Bio sam i na ratištu i u vojsci ja u zivotu vecih gmazova video nisam. 90% njih i ne zna zasto dolazi na posao. Na ratištima ih je slabo bilo,njihov posao je uglavnom radila vojska i rezervisti koji zive u bedi a ovi gmazovi samo misle na privilegije,stanove,penzije i to bi sve da dobiju dzabe kao sto su navikli

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.