Sindikati Sloga: Vozači saniteta u ponedeljak protestuju ispred vlade, nezadovoljni uslovima rada 1Foto: Nenad Kvačević/Danas

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najavili su za sutra, 4. septembra u 11.59, protest ispred Vlade Srbije kada će se vozači saniteta okupiti kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog trenutnih uslova rada, posebno zbog niskih plata i loših radnih uslova.

Kako su saopštili, pre početka protesta, predstavnici Sindikata Sloga zajedno sa predstavnicima vozača saniteta predaće zahteve predsednici vlade Ani Brnabi, a između ostalog tražiće poboljšanje materijalnog statusa, isplatu dnevnica, regulisanje prekovremenog rada i beneficirani radni staž.

Takođe se zahteva da sanitetska vozila mogu prolaziti kroz crveno svetlo pod specifičnim uslovima.

„Cilj ovog skupa je ne samo ukazivanje na nepravilnosti i neadekvatne uslove rada, već i podizanje svesti o važnosti uloge vozača saniteta u zdravstvenom sistemu. Okupljeni će čekati pred Vladom odgovor do 14.00 časova o eventualnom prijemu ili sastanku, a ukoliko njihovi zahtevi ne budu uslišeni, vozači su spremni na radikalnije korake u izražavanju svog nezadovoljstva“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari