Sinergija 08, najveća i najuglednija IT konferencija u jugoistočnoj Evropi, će biti održana od 14. do 17. oktobra u Novom Sadu.

Osma po redu Sinergija donosi brojne novitete i obara sve do sada postavljene rekorde, po broju posetilaca, novinara, predavanja, ukratko svih elemenata koji čine ovu konferenciju centralnim IT događajem u regionu. Novosadski Master Centar će, kao najsavremeniji konferencijski centar u zemlji, i ove godine ugostiti preko hiljadu IT profesionalaca i menadžera i preko 100 novinara, zainteresovanih da čuju sve o najnovijim Microsoftovim proizvodima i tehnologijama

Pored rekordnih 120 predavanja, organizovanih u 8 paralelnih tokova i podeljenih u 13 oblasti, za učesnike Sinergije 08 pripremljene su i brojne dodatne aktivnosti, hands-on laboratorije, zabavni sadržaji, a Sinergija Expo, prostor u kojem partneri i prijatelji Sinergije tradicionalno izlažu svoje proizvode, će ove godine po prvi put biti otvoren i za širu javnost. Trećeg dana konferencije, u četvrtak, 16. oktobra, od 16 do 19 časova, Sinergija Expo će otvoriti svoja vrata za sve zainteresovane, koji će moći da se lično uvere u bogatstvo i kvalitet ponude usluga i proizvoda nekih od preko 20 partnera i prijatelja Sinergije 08. O potencijalu koji ovaj izložbeni prostor ima govori Alan Albulj, direktor kompanije Extreme, koja na Sinergiji 08 ponovo organizuje CRM Lounge, mesto za opuštanje učesnika konferencije i veoma specifičan vid promocije informatičkih rešenja. „Povećana vidljivost koncepta CRM rešenja među korisnicima, koju smo postigli zahvaljujući nastupu na Sinergiji 07 i našem CRM Lounge prostoru, pomogla nam je da lakše plasiramo Microsoftovo CRM rešenje na srpskom tržištu. Tako smo, nakon višegodišnjeg korišćenja u našoj kompaniji i prve uspešne implementacije Dynamics CRM-a na našem tržištu promovisane prošle godine, uspeli da primenimo taj model i kod naših vernih klijenata, i da u njihovo poslovanje unesemo dodatni kvalitet koji donosi upotreba Dynamics CRM rešenja“, naglašava Albulj.

Akcenat Sinergije 08 je stavljen na nekoliko oblasti, među kojima istaknutu poziciju zauzimaju predstavljanje novih proizvoda (novi Microsoft SQL Server ili Windows Server 2008), tehnologija virtuelizacije, koja je primenjena u praksi na ovogodišnjoj konferenciji, kao i mogućnosti integracije IT-ja i proverenih poslovnih modela koje će biti predstavljene kroz IT Management oblast predavanja, i modeli uspešne primene postojećih proizvoda i rešenja. Jedan od ključnih tehnoloških noviteta ove jeseni, Microsoft Hyper-V rešenje za virtuelizaciju, predstavljaće okosnicu informatičke infrastrukture Sinergije 08. Sve računare na konferenciji koji će biti dostupni učesnicima, novinarima i osoblju konferencije, će pokretati virtuelizovani operativni sistemi, a u srcu informatičkog sistema će se koristiti virtuelizovani serveri i aplikacije. Kroz laboratorije nazvane „Virtualization Workshop“ posetioci će moći da se bliže upoznaju sa teorijskim postavkama ovog koncepta, ali i da se na licu mesta upoznaju sa realnim sistemom koji koristi Hyper-V rešenje.

Na Sinergiji 08 će biti nastavljen uspešni „Master of Deployment“ kurs, namenjen IT profesionalcima i donosiocima tehničkih odluka u preduzećima, koji treba da omogući polaznicima bolje razumevanje tehnologija koje preduzeće već koristi ili planira da koristi. Kurs će biti baziran na modelu virtuelnog preduzeća „Sinergija“, čija slika IT sektora odgovara stanju koje najčešće susrećemo u domaćim preduzećima, i pokazaće kako je moguće IT okruženje jednog preduzeća prevesti iz stanja „gašenja požara“ do uređenog sistema u kojem je IT struktura dinamična i lako se prilagođava potrebama poslovanja. Među zanimljivim dodatnim sadržajima izdvaja se „Hack The Gate“, online takmičenje u traženju propusta kod Web aplikacija u kojem se simulira Internet prodavnica kao metu napada zlonamernih hakera. Finale takmičenja je zakazano za vreme trajanja Sinergije 08, gde će najboljih pet odmeriti snage uživo u realnoj borbi pred posetiocima konferencije, a najuspešnije čekaju vredne nagrade.

O dnevnim dešavanjima sa Sinergije 08 moći ćete da se informišete preko Sinergija Radija, koji će voditi Zoran Modli, ali i ovogodišnjeg noviteta – Sinergija TV-a, Internet televizije na kojoj će se uživo iz Master Centra prenositi najzanimljiviji sadržaji. Nisu zaboravljeni ni zabavni sadržaji, pa je tako Sinergija tim ove godine za učesnike konferencije pripremio rok spektakl – koncert poznate rok grupe „Električni orgazam“. Pored svega navedenog tu su i izložba najjačih računara „PC Fest“, Games Corner i takmičenje u popularnoj igri „Rock Band“, kao i mnogi drugi sadržaji pripremljeni specijalno za Sinergiju 08 i njene učesnike. Ukratko, Novi Sad će od 14. do 17. oktobra biti centar domaćih IT zbivanja i mesto okupljanja IT profesionalaca iz celog regiona, željnih stručnih znanja i otvorenih za nove ideje i primene informacionih tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari