Siniša Mali o jačanju veza sa Kinom: Informacione tehnologije i veštačka inteligencija su budućnost sveta 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i potpredsednik Кineskog centra za ekonomsku saradnju Li Đinghua rekli su danas da se ojačati ekonomska saradnja dve zemlje, kao i da će, zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, u velikoj meri biti unapređena trgovinska razmena, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Mali je istakao da Srbija ima veliki broj infrastrukturnih projekata, među kojima su mnogi u saradnji sa kineskim kompanijama.

Mali i Li Đinghua su ocenili da su informaciono-komunikacione tehnologije, inovacije i veštačka inteligencija budućnost sveta.

Oni su zaključili da je u ovim oblastima Kina jedan od apsolutnih lidera, a Srbija ima ogroman potencijal koji treba iskoristiti.

Mali je istakao da je vrhunac uspeha srpske privrede organizacija specijalizovane izložbe Ekspo 2027 i pozvao Кinu da učestvuje u izložbi i da na najbolji način predstavi njena dostignuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari