Širom otvorena, ili samo otškrinuta vrata

Tragom vesti o potencijalnoj saradnji domaćih fabrika sa indijskom multinacionalnom kompanijom Mahindra grupa

Ostavite komentar


  1. Indijski Tafe je godinama pokušavao da postane strateški partner IMT-u i to se nije ostvarilo, da li će doći do nekog oblika saradnje posle posete Indiji nije sasvim jasno ali je jedno jasno a to je da IMT ne radi već skoro dve godine a ako se uskoro nešto ne promeni neće imati ko ni da radi u fabrici jer mlade radnike neće imati ko da nauči poslu, fabriku će onda bageri da poravnaju a TAFE-u će možda ponuditi da sklapa traktore u Srbiji i eventualno da lepi nalepnice IMT na te traktore i onda se postavlja pitanje gde je tu onda domaća proizvodnja?

  2. Sirom otvorena vrata,naravno. Otvorena za sve investitore koji zele da dodju i da ulazu u Srbiju. Samo neka izvole. Nece se pokajati.

  3. Onaj ko ne zeli da vidi, on nece da vidi svetlost, ni da vrata ne postoje. Muka mi je vise od jadnik koji ismejavaju napredak Srbije. Ako vam se ne svidja idite slobodno, negde. Ako ima negde bolje. Evo, sva vas cekaju, rasirenih ruku. Ne zanosite se ljudi. Sedite tu i pomozite nasoj drzavi da se razvije u pravog lidera u regionu.

  4. Svako ko je spreman da investira u nasu zemlju je dobrodosao, to moze samo pomoci nasim reformama i napredku..

  5. Vremena se menjaju, i ljudi, posle 12 i 9 godina svašta se dešavalo, menjale su s e prilike i neprilike, možda sada TATA motors i Mahindrom vide svoju šansu u Srbiji ?

  6. Vredi ponovo pokušati, prošlo je dosta godina i situacija s e promenila, možda Indijske firme vide u Srbiji šansu za svoj prosperitet.

  7. Mahindra nije došla u Srbiju 2004 zato što se demokratama više omastilo da pokušaju dovesti FIAT. Koliko su neozbiljni tada bili predstavnici vlasti, toliko je današnja Vlada sa premijerom ozbiljna da realizuje te dogovore.

  8. Ako FIAT odustane od Kragujevca, treba Mahindri ili bilo kome drugom ponuditi pogone. Bitno je sačuvati radna mesta.

  9. Sa približavanjem Srbije EU, svakako ćemo postati mnogo privlačnija destinacija za ulaganje sa dalekog istoka.

  10. Od 2004 do danas stvari su se promenile na bolje, pa i Indijci znaju da je sada jako pametno ulagati u našu zemlju.

  11. Nemamo ni najmanje sanse ni za sta, nazalost. Inace, vrata mogu biti samo "odskrinuta" a ne "otskrinuta", to je gruba pravopisna greska i ocekuje se da Danas koriguje. Jednacenje po zvucnosti nije teska lekcija, ima malo izuzetaka, pa tako ne pisemo ni "otsteta", nego odsteta. Steta za tekst, unakazen greskom u naslovu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.